Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Baraba
Zgodba iz tridesetih let prejšnjega stoletja o spopadu dveh kriminalnih tolp iz Harlema
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena7/10

Baraba

HOODLUM

, 1997., ZDA, 130 min.
BarabaBarabaBarabaBarabaBarabaBaraba
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Pri snemanju svoje epske kriminalne drame "Baraba", se je režiser Bill Duke očitno v veliki meri navdihoval pri slavnih delih Francisa Forda Coppole, čigar motive in elemente je poznavalsko vključil v zgodnejši in drug kriminalni milje, tisti iz new yorškega Harlmea v trideseith letih prejšnjega stoletja. To je bilo obdobje kmalu po koncu Velike krize, ki je pripravila ploden teren za razcvet številnih vrst nezakonitega služenja denarja, ki so ga z veseljem izkoristili tudi liki tega veličastnega filma.

V tridesetih letih prejšnjega stoletja je new yorška četrt Harlme bila prizorišče bojev med dvema kriminalnima tolpama za nadzor dobičkonosnega posla nezakonitega igralništva, drugo najdobičkonosnejšo industrijo tistega časa v New Yorku. Eno je vodil črnski strateg Bumpy Johnson (Laurence Fishburne), pred tem telesni stražar mogočne Stephanie St. Clair (Cicely Tyson), drugo pa neusmiljeni belec Dutch Schultz (Tim Roth), zato je njun spopad imel tudi rasne implikacije. Čeprav je sprti strani poskušal spraviti nihče drug kot veliki boter Lucky Lucciano (Andy Garcia), se resna pogajanja niso nikoli začela, spopadi pa so postajali vedno bolj krvavi.

Režiser Bill Duke Duke je poznavalsko dosegel ravnovesje med krvavimi scenami streljanj in bojev in privatnimi scenami medosebnih odnosov glavnih likov in njihovih razuzdanih zabav, v vseh od njih pa se odlično počutita znana igralca kot sta Laurence Fishburne in Tim Roth, če navedemo samo interpreta gangsterskih vodij.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala