Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Sladko maščevanje
Človeka, ki se komaj spoznata, se odločita maščevati...
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Sladko maščevanje

The Revengers' Comedies / Sweet Revenge

, 1998., Velika Britanija, Francija, 86 min.
Sladko maščevanjeSladko maščevanjeSladko maščevanje
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Nenavadno komedijo Sladko maščevanje je režiral Malcom Mowbray na podlagi scenarija, ki ga je napisal po komediji najbolj priljubljenega sodobnega britanskega dramatika Alana Ayckbourna. V variaciji motivov zamenjanega maščevanja iz Hitchockovega filma Neznani iz Nord Expressa so mu bili v največjo pomoč odlični igralki Helena Bonham-Carter in Kristin Scott-Thomas ter igralec Sam Neil.

Londonski poslovnež Henry Bell (S. Neil) namerava storiti samomor s skokom z mostu Tower. V zadnjem hipu ga ustavi ženski krik. Mlada in lepa Karen Knightly (H. Bonham-Carter) je ravno tako nameravala skočiti z mostu, vendar se je del njene obleke zataknil za ograjo. Henry jo reši in ona ga odpelje domov v dvorec, kjer živi z bratom Oliverjem (R. Graves). Henry se je nameraval ubiti, ker ga je zapustila žena in ker je bil odpuščen. K temu je močno pripomogel njegov največji sovražnik, sodelavec Bruce Tick (S. Coogan), ki je takoj prevzel njegovo delo.

Karen se je hotela ubiti, ker jo je njena največja sovražnica Imogen Staxton-Billing (K. Scott-Thomas) najprej porinila v naročje svojega moža Anthonyja (M. Clunes), potem pa ji ga je pred nosom vzela.

Karen predlaga, da Henry iz maščevanja uniči Imogenino življenje, ta pa bo uničila življenje Bruceu Ticku. Henry ni navdušen nad to idejo, Karen pa se hitro zamaskira v grdo žensko in se čez noč zaposli kot Tickova tajnica. Henry ostane v njenem dvorcu in se skoraj nenamerno zaplete v Imogenino življenje. Tako se začne igra maščevalske komedije. Le kako se bo končala?


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala