Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Zbogom orožje
Dogodivščine Američana, ki služi v italijanski vojski v času prve svetovne vojne
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Zbogom orožje

A Farewell to Arms

, 1957., ZDA, 152 min.
Zbogom orožjeZbogom orožjeZbogom orožjeZbogom orožjeZbogom orožje
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Vojna melodrama "Zbogom orožje", ki temelji na slovitem romanu velikega književnika Ernesta Hemingwaya, je zadnji projekt legendarnega producenta Davida O. Selznicka, najzaslužnejšega za nepozabni spektakel "V vrtincu".

Piše se leto 1917. Frederick Henry (R. Hudson) si celi rane na severu Italije. Frederick je Američan pustolovskega duha, ki služi v italijanski vojski kot voznik rešilca. Frederick spozna privlačno britanko Catherine Barkley (J. Jones), bolničarko Rdečega križa. Med Frederickom in Catherine takoj vzplamti velika ljubezen in ona zanosi. Vojna, s katero sta obkrožena, ju kmalu loči in Frederick v splošnem kaosu poskuša obvarovati svoje življenje.

Legendarni Selznick si je od nekdaj želel ekranizirati sloviti Hemingwayev roman, vendar je dolgo trajalo, preden si je zagotovil pravice za adaptacijo. Film bi prvotno moral režirati John Huston (Malteški sokol, Blago Sierra Madre, Mrtvi, Afriška kraljica), po številnih nesoglasjih s Selznickom pa je bil zamenjan s Charlesom Vidorom, režiserjem antologijske "Glide". Selznick je zbral resnično impresivno zasedbo in tako scenarij podpisuje eden boljših hollywoodskih scenaristov Ben Hecht (Podzemlje, Notorious, Viharni vrh), dvakratni dobitnik Oskarja, glavnima zvezdnikoma R. Hudsonu in J. Jones pa so se pridružili še številni ugledni stranski igralci, kot je Vittorio De Sica (Kradljivci koles), ki mu je vloga v "Zbogom orožje" prinesla nominacijo za Oskarja. Film je posnet v Italiji.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala