torek, 07.02.2023 21:00
Za sosedovo mizo
V tokratni oddaji se bomo odpravili na Île de Ré, drugi najbolj sončen otok v Franciji. Znan je po solinarstvu in belem zlatu oziroma solnem cvetu, zgodnjem krompirju in ostrigah.
Sedli bomo za mizo k Maud in Jamesu Renouju, ki se s solinarstvom ukvarjata od leta 2005, poleti pa jima na pomoč priskoči tudi Jamesova hči Zoé. James bo skuhal specialiteto s klapavicami, imenovano mouclade rétaise. Poleg glavne jedi bo pripravil še solato iz navadnega osočnika, ki raste na obrobju solin, šalotke, paradižnika in paprike. James rad eksperimentira z okusi in nekatere jedi so že postale priljubljena klasika med sorodniki in prijatelji. Na primer flambirane kozice, marinirane v karamelni kremi in pečene na žaru. Za večerjo pri prijatelju pa si bodo privoščili nadevanega piščanca, pečenega v solni skorji, in poširane ostrige.
ZU TISCH ... / Nemčija / 2015 / Avtor: Alix François Meier