Moj TV - TV Program za 200+ kanala

petek, 10.02.2023 13:40

Na vrtu

KANDIRANJE KIVIJEV Februarja na toplem že lahko sejemo papriko in čilije. V kleteh in shrambah redno pregledujemo lanski pridelek. Če je treba, ga sproti predelamo. Marjan Kolegnik, ki nam je kivi predstavil že v več okusnih oblikah, se tokrat loteva kandiranja. DNEVNIK LASTNIH IZKUŠENJ: PEČEN OHROVT Kar umetnost je zdajle najti kaj užitnega v naravi. A že babice so znale, tudi izpod snega, nabrati brste ohrovta. Z nekaj dodatki lahko ustvarimo pravo zelenjavno poslastico. Popečen ohrovt je odličen vsaj malo ohlajen, lahko pa ga, hladnega, uživamo še kak dan ali dva. LIOFILIZACIJA SADJA IN ZELENJAVE Pri liofilizaciji hrano pri minus 30 stopinjah Celzija zamrznemo in hkrati posušimo pri znižanem tlaku. Pridelki ohranijo okus in za naše telo nujne organske snovi. Tako shranjevanje je čedalje dostopnejše tudi običajnim Zemljanom, prvotno pa so ga uporabljali za astronavte. [email protected]


Serije, emisije
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala