petek, 14.06.2024 11:35
Posvet: Dvig slovenske samooskrbe v celotni verigi od kmeta do trgovine
Namen posveta je prekiniti napetosti med deležniki v celotni prehranski verigi ter jih spodbuditi k povečanju samooskrbe s hrano v Sloveniji na segmentu proizvodov, za katere v naši državi obstajajo pogoji za pridelavo in predelavo. Cilj posveta je poiskati sistemske rešitve za zagotavljanje prehranske varnosti s stabilno pridelavo in predelavo ter dobavo varne, kakovostne in potrošniku dostopne hrane, upoštevajoč standarde na nacionalni ravni in ravni Evropske unije. Z namenom zasledovanja teh ciljev želijo pobudniki posveta identificirati zaznane slabosti in težave v verigi preskrbe s hrano z vidika posameznega deležnika, tudi v smislu odprave administrativnih ovir, ter oblikovati predloge za izboljšanje stanja. Na posvetu bodo predstavljene tudi številne dobre prakse, ki jih že izvajajo nekateri deležniki v verigi preskrbe s hrano v Sloveniji in v širši regiji.