Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Družina za umret
Ekscentrična družina Bundy vas bo zabavala s svojim zvitim humorjem in brutalno iskrenostjo.
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena9/10

Družina za umret

Married with Children

, 1987., ZDA, 0 min.
Družina za umretDružina za umretDružina za umretDružina za umretDružina za umretDružina za umretDružina za umret
8.9
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Kultna serija "Družina za umret" je v desetih letih obstoja nanizala impresivno število nominacij za naj bolj prestižne televizijske nagrade. Od tega kar sedem nominacij za Emmyja. Obenem je Družina za umret najdlje predvajana serija, ki nikoli ni osvojila Emmyja, sreče pa ni imela niti pri Zlatih globusih, za katere so nekateri igralci prav tako bil samo nominirani.

Glavna protagonista Družine za umret sta enakopravna samo po tem, da sta s svojim zakonom enako izmučena. Kultna družina Bundy je dobila vojsko oboževalcev po celem svetu čeprav je svetlobna leta daleč od idealnih televizijskih družin, ki so vladale malim ekranom do njihovega prihoda. S svojim ekscentričnim humorjem in brutalno iskrenostjo ta serija brez cenzure orisuje realistično, včasih do groteske karikirano sliko ameriške družine srednjega sloja.

Al Bundy je prodajalec ženskih čevljev, ki se zelo rad izgubi v sanjarjenju o davni petnajstminutni slavi, ki jo je doživel ko je dosegel štiri zadetke v samo eni tekmi ameriškega nogometa v srednji šoli. Sreča ga je zapustila, ko ga udarilo, kot pravi sam, Bundyjevo prekletstvo. Spoznal je svojo ženo, zanosila je, njegove sanje o bleščeči prihodnosti pa so se razpršile v trenutku. Ala zdaj spravljajo v obup trmasti izlivi ljubezni žene Peggy medtem ko ona večino njegovih skromnih in težko zasluženih prihodkov brezdušno razsipa po trgovskih centrih in frizesrkih salonih. Peggy in Al sta starša dveh najstnikov, lepe, površne in promiskuitetne žurerke Kelly ter egocentričnega Buda. V šestanjstih ne prav bleščečih letih zakona sta Al in Peggy ugotovila, da bosta našla srečo takrat, ko bosta sprejela številne medsedbojne nepopolnosti.

Heroj serije Al je reprezantativen primerek delavskega razreda, ki svojo službo opisuje kot "počasna smrt za minimalko". Cele dneve poskuša spraviti velika stopala svojih neznosnih strank v dve številki premajhne čevlje. In medtem ko Al "dela kot zamorc", se soproga Peggy doma, zavaljena na kavču je bobone, ureja nohte in gleda TV

Svoje otroke Al imenuje pijavke, ona dva pa se vsakič potrudita, da se na ta ali oni način usedeta staršem na živce. Proti družinskim nadlogam se Al bori tako, da vsakemu stisne bankovec za pet dolarjev. Tako se lahko v miru posveti gledanju tekem in naljubših serij.

Bundyjeva rada delita zakonske nasvete in težko pridobljeno znanje o zakonskem življenju s svojimi sosedi, mladim zakonskim parom Steveom in Marcy Rhodes. Modra Peggy tako svetuje Marcy naj svojega moža ne spominja "kako mu dlake, ki so mu zginile z glave zadj poganjajo skozi nos in ušesa", medtem ko Al v svojem stilu Steveu svetuje z nasveti, kot je: "Sprijazni se z dejstvom, da je že od nekdaj težko pogruntati kje se končajo njene prsi in začne trebuh."

Družina za umret je doživela skupno 11 sezon. S tem si je prislužila naziv najdlje predvajane serije na matični mreži FOX. Poleg tega je impresivno tudi število držav, kjer je serija dobila domačo inačico. Teh je namreč, vključujoč sosednjo Hrvaško, kar dvanajst.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
  • 02.05. 07:30
  • 02.05. 08:00
  • 02.05. 08:30
  • 02.05. 08:55
  • 03.05. 00:45
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala