Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Krištof Kolumb
Zgodba o Krištofu Kolumbu, strastnem mladem pomorščaku, ki je željan odkrivanja oceanov...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Krištof Kolumb

Christopher Columbus

, 1985., ZDA, 0 min.
Krištof KolumbKrištof KolumbKrištof KolumbKrištof KolumbKrištof KolumbKrištof Kolumb
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Razkošna zgodovinska serija, dvakratna nominirana za nagrado emmy v umetniški kategoriji in za kostumografijo, je bila posneta na lokacijah v Dominikanski republiki, Malti in Španiji. Naslovno pesem "Cristoforo Colombo" izvaja Placido Domingo.

Leta 1476 Krištof Kolumb (Gabriel Byrne), mlad pomorščak iz italijanske Ženeve potuje na flamski ladji proti severni Evropi. Napade ga francoska vojna ladja in po brodolomu mu uspe priti do obale Lagosa na Portugalskem, od koder potuje proti Lizboni. Tam se mu pridruži njegov brat Bartolomej (Mark Buffer), ki služi denar z risanjem geografskih kart in zemljevidov.

Brata Kolumb razvijeta uspešno obrt, a Krištof teži po izkušnjah na odprtem morju. Njegovo strast za odkrivanje še bolj spodbudi potovanje na Islandijo, tekom katerega na zahodni obali odkrije naplavljeno telo neobičajnih obraznih potez.

Po vrnitvi v Lizbono Kolumb spozna Dono Felipo Perestrello (Audrey Matson), v katero se zaljubi. Par se preseli na otočje Madeira na otok Porto Santo, kjer kasneje dobita sina Diega.

Do tedaj je Kolumbo že izkušen pomorščak in kartograf. Ima dobre povezave na Portugalskem in ne more se upreti želji, da bi se podal na Zahod proti Orientu...

 


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala