Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Najlepša leta
Kontrast med vaškimi domačini in prišleki, katerih usode so se srečale in prepletle.
  • Naša ocena-
  • Vaša ocena-

Najlepša leta

Najbolje godine

, 2009., Hrvaška, 0 min.
Najlepša letaNajlepša letaNajlepša letaNajlepša letaNajlepša leta
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Hrvaška družinska serija za katero so zgradili celo vas za kulise in v kateri je prvič na Hrvaškem več kot polovica scen posnetih na prostem. Serijo krasi povsem svež pristop k zapletu, posebnost likov in povrh vsega še specifičnost atmosfere. Zgodba ni postavljena v neko idilično vasico in njen šarm ne izhaja iz topline pikareskne vaške idile, temveč iz odnosa njenih prebivalcev do nje. Zavedajo se namreč vrednosti življenja na vasi in dejstva, da niti ne morejo, niti nočejo živeti kje drugje.

najlepša leta je družinska dramska serija v središču katere je mestno dekle Lorena (Katarina Radivojević), ki jo na deželo pripelje splet zelo neobičajnih okoliščin in naključij. Prostor kjer se zgodba odvija je zanimiv ravno zaradi svojih prebivalcev, živobarvne palete likov, ki so karakteristični za serijo. Kot večina vrstnic iz urbanega okolja se tudi Lorena bori za kariero in potrditev pa tudi za ljubezen. Njeno življenje je krčevit boj dokler nekega dne po naključju zaide v malo vas. Ker je prisiljena ostati se hitro znajde v vrtincu raznih prepirov, zamer in nesporazumov. Vendar bo kljub težavam počasi in zanesljivo spet začutila življenjsko strast tako do opojnega šarma male vasi kot do mladem konjerejcu Ranku. Začela se bo spraševati o vrednosti mestnega življenja, ki ga je tako navajena in se bo postavila na realna tla - njeno novo življenje se od sedaj dogaja na vasin, njena prava ljubezen pa je tuji zaročenec.

Gonilo zapletov so predvsem močne človeške emocije. Vseprisotna in vsemogočna ljubezen ter uničujoča mržnja in osebni interesi pred skupnimi. Osebnostne lastnosti bodo tako kot v resničnem življenju tudi v tej seriji odločile o usodi innživljenjski poti likov medtem ko bo borba med dobrimi in tistimi manj dobrimi zapletala in razpletala njihove odnose. Moderno mestno dekle bo na vas pripeljal splet okoliščin. začne se s prodajo njihovega družinskega premoženja, ki ga je podedovala po svoji mami. Staro hišo je nameravala prodati in na ta način pozabiti na svoje vaške korenine vendar ji je usoda pripravila prav veliko presenečenje.

Zahvaljujoč svojemu nagnjenju k nesporazumom se bo njen obisk vasi nenadejano podaljšal. En slab dan bo dovolj, da se Lorena zameri osebi, ki se ji nikakor ne bi smela zameriti in da povzroči požar, ki pa ne bo niti  zadnji. Zdnji po vrsti bo njeno usodo in usodo njenj družine zapečatil do nadaljnjega. Staro družinsko posestvo bo postalo njen novi dom, mala vas in njeni prebivalci pa njen cel svet. Lorena bo svoje novo okolje in njene prebivalce spoznavala skupaj z gledalci serije, katerim bo ta vasica kar hitro zlezla pod kožo.

Gledalci bodo tako dobili priložnost da prisostvujejo vzponom in padcem ljudi, ki nas spominjajko na našelastne sosede, sorodnike, starše, meščane ali prijatelje pa tudi na nas same. Vsask od nas pozna vsaj eno "Ružu Hajduk", sposobno, avtoritativno žensko, ki vleče vse niti v mestu, ki se v vse vtika in ki o vsem odloča. Vsaka družina ima senilnega in rahlo zlobnega dedka. Vsakega od nas določajo pričakovanja naših staršev. Vsako mestno dekle je kdaj vrglo oko na kakšnega vaškega mladeniča, ki veliko pove tudi če malo govori. Osebnosti prebivalcev tako ustvarjajo slojevite like, liki zanimive in vedno nove situacije, situacije pa iz dneva v dan ustvarjajo življenja, ki se dotikajo in večno menjajo, menjajo tako sebe kot okolja v katerih se odvijajo.

 


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
  • 25.04. 09:00
  • 25.04. 10:10
  • 26.04. 04:50
  • 26.04. 05:50
  • 26.04. 09:30
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala