Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Simpsonovi
Zabavna animirana serija, ki na satiričen način parodira ameriški način življenja
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena9/10

Simpsonovi

The Simpsons

, 1989., ZDA, 22 min.
SimpsonoviSimpsonoviSimpsonoviSimpsonoviSimpsonoviSimpsonoviSimpsonovi
9.4
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
The Simpsons so animirana TV serija, dobitnica Emmyja in produkt Matta Groeninga, ki ja prav tako ustvarjalec animirane TV serije Futurama, oboje za TV hišo Fox Network. Serija je postala ena od prvih velikih hitov te TV hiše, poleg tega pa tudi ena od najuspešnejših televizijskih serij v zgodovini tega medija. Televizijska serija je prav za pravo spin-off niza kratkih animiranih filmov, ki so bile predvajane tekom showa Tracey Ullman.

Gledali bomo novo sezono Simpsonovih, animirane serije z najdaljšim stažem emitiranja, kulturne institucije z neverjetno predanim krogom oboževalcev. Inteligentno pisana, subverzivno humoristična in simpatično duhovita, se serija norčuje  ne le iz okolice, ampak tudi iz same sebe. Seija je dobitnica številnih nagrad med katerimi naj izpostavimo: 21 Emmyjev, 21 nagrad Annie, 4 Genesise, 8 International Monitor, 6 Enivironmental Media Awards in 1 Peabody. Simpsonovi so ob tem trenutni lastniki dveh Guinnesovih rekordov in to kot najdlje emitirana animirana serija in serija z največ zvezd v gosteh. Zvezde, ki bodo v sedmi sezoni obiskale Springfield so: Alec Baldwin, William H. Macy, Ricky Gervais, Terry Bradshaw, Lily Tomlin, Dennis Rodman, Michael York, boksač Joe Frazier, Kelsey Grammer, Richard Anderson, Frances McDormand, Rob Reiner slavni Yankee Randy Johnson.

 Družino Simpson sestavljajo: oče Homer, ki dela kot inspektor zaščite v mestni nuklearki, mama Marge, ki poskuša vzdrževati mir v družinii, nevzgojeni desetletnik Bart, inteligentna saksofonistka osemletna Lisa in najmanjša Maggie, ki emocije izraža z cuclanjem. Gledalci pa so s časom spoznali in vzljubili tudi ostale bogate in neredko nevaskdanje like, ki živijo v Springfieldu.

Simpsonovi, domislica animatorja Matta Groeninga, so se prvič pojavili 1987. kot serija kratkih zgodb, ki jih je Groening sproduciral za The Tracy Ullman Show. Kmalu so dobili lastno serijo, prvič so se pokazali v posebni božični epizodi 17. decembra 1989., zatem pa tudi v rednem terminu 14. januarja 1990. Imajo svojo zvezdu na bulevarju slavnih, ameriška najzabavnejša družina pa je medtem posnela že nič koliko epizod.
 


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
  • 05.05. 22:55
  • 26.05. 16:40
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala