Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Primorska kronika
Dnevna informativna oddaja Primorske
  • Naša ocena-
  • Vaša ocena-

Primorska kronika

Primorska kronika

, 0., , 0 min.
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
PRIMORSKA KRONIKA je informativna, udarna, aktualna, zanimiva, predvsem pa regionalna oddaja. V studio vsak dan povabimo gosta na temo dneva ali aktualnost iz področja gospodarstva, sociale, izobraževanja, kulture, športa … iz vse Primorske, Notranjske in zamejstva. Pripravljamo tudi soočenja in predstavljamo različne poglede na določeno aktualno dogajanje. Uredniki Primorske kronike se izmenjujejo tedensko, voditelji pa dnevno.

V uredništvu slovenskega programa TV Koper smo se odločili za prenovo in osvežitev informativne oddaje PRIMORSKA KRONIKA. Vsebinske spremembe in nova scenska in grafična podoba naj bi prispevali k še večji ponudbi posredovanja regionalnih informacij, zanimivih prispevkov in posledično k še večji gledanosti. Primorska kronika je že doslej naš paradni konj, saj dosega najvišjo gledanost med ostalimi regionalnimi oddajami, ki jih pripravljamo na TV Koper.
Nova PRIMORSKA KRONIKA pa je še bolj informativna, udarna, aktualna, zanimiva, predvsem pa regionalna. V studio vsak dan povabimo gosta na temo dneva ali aktualnost iz področja gospodarstva, sociale, izobraževanja, kulture, športa … iz vse Primorske, Notranjske in zamejstva. Pripravljamo tudi soočenja in predstavljamo različne poglede na določeno aktualno dogajanje.  Uredniki Primorske kronike se izmenjujejo tedensko, voditelji pa dnevno.
Vloga dopisnikov je še večja: iz Idrijskega, Cerkljanskega, z Bovškega in Posočja, z Goriškega, Ajdovsko-Vipavskega, Postojnskega, Pivškega, Kraškega, Ilirskobistriškega  in iz zamejstva,  še naprej skrbijo za posredovanje informacij iz svojih okolij in pripravljajo tudi pogovore z gosti, ki se vključujejo v studio.
Največja novost je ura pričetka PRIMORSKE KRONIKE. V vseh teh letih (lani smo slavili 30 let Slovenskega programa TV Koper) je bila Primorska kronika ob 18.45. Po novem pa začenjamo informativni sklop z napovednikom pomembnejših novic dneva ob 18.30.


Ob 18.35 – smo uvedli samostojno rubriko  Vreme, ki grafično in vsebinsko napoveduje  vreme s splošno satelitsko sliko v Evropi in Sloveniji, podrobneje pa napoveduje vreme za vso Primorsko, Furlanijo Julijsko krajino in Istro. Pomembna novost je, da v sodelovanju z Agencijo RS za okolje edini v Sloveniji napovedujemo temperaturo in stanje morja ter vetrov za Severni Jadran.
Novo sceno, ki je skupna slovenskemu in italijanskemu informativnemu programu, sta osnovala avtorja Marko Juratovec in Leon Bevk.  Špico Primorske kronike in Vremena je izdelal Valter Podgornik, glasbeno opremo Simon Šurev.
Z motom ustvarjati profesionalno, dobro, predvsem pa objektivno, uravnoteženo in kredibilno, vabimo gledalce, da si ogledajo PRIMORSKO KRONIKO v novi podobi od ponedeljka do sobote na TV Koper – Capodistria ob 18.40, s ponovitvijo ob ponedeljkih ob 23.00 in četrtkih ob 22.30.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala