Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Veliko, večje, največje
Oddaja o tekmovanju za naziv največjega na svetu v svoji kategoriji
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Veliko, večje, največje

Big, Bigger, Biggest

, 2008., ZDA, 0 min.
Veliko, večje, največjeVeliko, večje, največjeVeliko, večje, največjeVeliko, večje, največjeVeliko, večje, največje
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Oglejte si skoke gradbeništva in mejnike tehnike, ki so pripomogli k temu, da so stavbe in naprave postajale velike, večje in največje.

Začela se je tekma za naziv največjega na svetu. Največje na svojem področju, stavbe, kot je 600-metrski nebotičnik Burj v Dubaju ali plovila, kot je 99 000-tonska letalonosilka USS Nimitz, predstavljajo skrajne dosežke v današnjem gradbeništvu in tehniki. Vendar ti osupljivi velikani 21. stoletja ne bi zaživeli, če ne bi bilo nekaterih pomembnih zgodovinskih mejnikov, ki so to znanost ponesli na višje ravni.

Nova serija oddaj v štirih delih "Veliko, večje, največje" predstavlja nekatere pomembne skoke v gradbeništvu in mejnike v razvoju tehnike, ki so omogočili nastanek današnjih orjakov. Kako so se denimo mostovi razvili iz preprostih bambusovih brvi v čudeže, kot je japonski most Akaši? In katera odkritja so omogočila stavbam, da so iz dveh ali treh nadstropij zrasle v sodobne nebotičnike?

Nebotičnik in most predstavljata največje stavbe na svetu, 600-metrski prestižni hotel Burj v Dubaju in japonski most Akaši, najdaljši viseči most na svetu; raziskujeta pa tudi pretekle mejnike v razvoju, ki so ju omogočili. Mojstrovina, osnovana na celem stoletju razvoja ladijske gradnje, letalonosilka USS Nimitz, je opremljena z najsodobnejšimi katapulti za izstrelitev reaktivnih lovcev F18 in z dvema jedrskima reaktorjema, ki ladji omogočata 20 let neprekinjene plovbe. Terminal 5 na londonskem letališču Heathrow, sestavljen iz načrtov sedmih drugih letališč, na leto pospremi do 100 milijonov potnikov in v eni uri premeša 4000 torb na 18 kilometrov dolgem tekočem traku.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala