Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Tabu
Vpogled v bizarnosti različnih kultur sveta
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Tabu

Taboo

, 2002., ZDA, 0 min.
TabuTabuTabuTabuTabu
7.3
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Vsaka kultura ima svoje obrede in družbena pravila. Oddaja v kulturah po vsem svetu raziskuje najbolj nenavadne in izstopajoče običaje. Kaj žene nekoga, da v hrbet sočloveka pritrdi ribiški trnek iz nerjavečega jekla, tako da lahko ta potem visi s stropa, obešen za svoje meso?

Kako je lahko običaj, pri katerem roke porinejo v rokavice, polne strupenih mravelj Paraponera in znova in znova prenašajo bolečine, v neki kulturi sprejemljiv? V nekaterih družbah ti običaji odražajo globoko zakoreninjena tradicionalna prepričanja ali zavestno izbiro življenjskega sloga. Zunanjim opazovalcem pa se ti isti običaji zdijo groteskni, nevarni ali... Tabu.

Iz vašega "območja udobja" vas bo oddaja preko kulturnih meja odpeljala raziskovati obrede in običaje, ki so v določenih kulturah sprejemljivi, v drugih pa prepovedani, nezakoniti ali sramotni. Skozi serijo boste prečkali ločnico med sodobnimi običaji in starodavnimi prepričanji, in spoznali mozaik človeških načinov življenja in vrednot.

Vsaka epizoda bo preučila eno vprašanje z različnih zornih kotov. Potovali boste na šest celin in v 19 držav, med 25 avtohtonih kultur. Slišali boste nekatere od najbolj znanih in cenjenih svetovnih antropologov in sociologov, ki preučujejo raznolike kulture. Raziščite obrede zrelosti, edinstvene izbire življenjskega sloga, telesne spremembe, odločitve glede spola, goloto in duhovna iskanja, ki preizkušajo meje človeškega telesa.
 


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala