Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Sekunde do katastrofe 2
Rekonstrukcija poslednjih trenutkov nekaterih najbolj tragičnih nesreč moderne dobe
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena-

Sekunde do katastrofe 2

Seconds from Disaster

, 2004., Velika Britanija, 0 min.
Sekunde do katastrofe 2Sekunde do katastrofe 2Sekunde do katastrofe 2Sekunde do katastrofe 2Sekunde do katastrofe 2
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
S pomočjo posebnih učinkov, forenzične znanosti in pričevanj boste priča poustvaritvi nekaterih najhujših nesreč na svetu.

S prefinjeno uporabo naprednih posebnih učinkov, forenzične znanosti, pričevanj in razlag strokovnih izvedencev bodo ustvarjalci oddaje do zadnje podrobnosti poustvarili pretresljive zadnje trenutke nekaterih najhujših nesreč sodobnega časa.

Strmoglavljeni Comet
V začetku leta 1954 je eno prvih reaktivnih potniških letal na svetu, v Veliki Britaniji izdelani de Havilland Comet, strmoglavil v Sredozemsko morje 20 minut zatem, ko je iz Rima poletel proti Londonu. Obdukcija je pokazala, da je večina od 35 potnikov utrpela izjemno nenavadne poškodbe. Preiskovalci so upali, da se bodo do odgovorov dokopali tako, da bodo uničeno letalo spet sestavili. Tri mesece pozneje je strmoglavil že drugi Comet in žrtve nesreče so prav tako utrpele nerazložljive poškodbe. Zakaj sta letali strmoglavili in kaj je vzrok čudnih poškodb?

Montserrat
Zaradi prelepih peščenih plaž, bujnega zelenja in slikovite pokrajine je Montserrat pravi raj na Karibih. Otoček je leta 1995 obnemel od strahu, ko je ognjenik Soufriere Hills izbruhnil prvič po 300 letih. Strokovnjaki so zaprli območje okrog ognjenika, vendar je 25. junija 1997 ponovno izbruhnil in ob tem izvrgel na tone lave, ubil 19 ljudi ter opustošil več vasi. Poustvarili smo zadnje trenutke pred katastrofo.

Let 191 iz Čikaga
25. maja 1979 je letalo McDonell Douglas (DC10), ki je bilo nabito polno dopustnikov in poslovnežev, vzletelo z letališča O’Hare v Čikagu, ZDA. Le 31 sekund po vzletu je tlak v enem od motorjev padel in letalo je strmoglavilo v bližnje naselje prikolic ter pri tem vzelo 273 življenj. Stotine prič je trdilo, da so videli, kako se je pri vzletu  s krila odlomil eden od motorjev, vendar bi se moral trimotorni DC-10 obdržati v zraku tudi z enim samim motorjem. Kaj je povzročilo, da sta pilota tako hitro izgubila nadzor nad letalom? Pridružite se nam, ko bomo razrešili skrivnost ene najstrahotnejših ameriških letalskih nesreč.

 


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala