Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Mlada luna
Bella in Edward se soočita z novimi ljubezenskimi težavami
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena5/10

Mlada luna

The Twilight Saga: New Moon

, 2009., ZDA, 130 min.
Mlada lunaMlada lunaMlada lunaMlada lunaMlada luna
5.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Po Bellinem nesrečnem 18. rojstnem dnevu se Edward z namenom, da bi Bello obvaroval pred njim samim, z družino odseli. To Belli zlomi srce in tolažbo najde v prijatelju Jacobu, ki ji pomaga, da se sooči in razume Edwardov odhod.

V Somraku: Mlada luna, drugem poglavju izjemno uspešne knjižne serije Stephenie Meyer, ljubezen med smrtnico in vampirjem doseže nove razsežnosti: Bella Swan (Kristen Stewart) preizkuša usodo, da bi spet videla svojo vampirsko ljubezen Edwarda Cullena (Robert Pattinson). Vse globlje drvi v globine skrivnosti nadnaravnega sveta, katerega del si želi postati, pri tem pa odkrije nekaj starodavnih skrivnosti, zaradi katerih je v še večji nevarnosti.

Takoj po Bellinem 18-em rojstnem dnevu se Edward, ki skuša dekle obvarovati, odloči, da jo zapusti. Ta se s strtim srcem napol v spanju, omrtvičena in osamljena prebija skozi zadnji letnik srednje šole. A odkrije, da lahko, če se spravi v nevarnost, prikliče Edwardovo podobo. Njeno hrepenenje, da bi bila za vsako ceno z njim, jo pahne iz enega tveganja v drugega – med drugim začne uživati v vratolomnih podvigih na motorju. S pomočjo prijatelja iz otroštva Jacoba Blacka (Taylor Lautner) v pogon spravi star motor, s katerim se podaja na pustolovščine. Cvetoče razmerje z Jacobom sčasoma odtaja Bellino srce – a Jacob, pripadnik skrivnostnega plemena Quileute, ima svojo nadnaravno skrivnost. Ko Bella nekega dne sama odtava na jaso, se znajde iz oči v oči s smrtonosnim napadalcem. Zgolj posredovanje krdela nenavadno velikih volkov jo reši pred krvavo pogubo. Jasno je, da je Bella še vedno v smrtni nevarnosti. V bitki s časom odkrije starodavno skrivnost plemena Quileute in razlog, zakaj jo je Edward v resnici zapustil.

Z ljubljenim jo čaka tudi morebiti smrtonosno srečanje, ki bo daleč od tega, kar si želi. Mlada luna je se s še več strasti, akcije in napetosti, ki so Somrak povzdignile v mednaroden fenomen, več kot čarobno nadaljevanje uspešnice. Film Somrak na podlagi knjižne uspešnice Stephenie Meyer, ki je že prek 52 tednov na prvem mestu lestvice najbolj prodajanih knjig časopisa New York Times in ki je dosegla naklado 5,5 milijona izvodov, je pravi kulturni fenomen s predanimi oboževalci, ki nestrpno pričakuje novo filmsko nadaljevanje. Na spleti je prek 100 strani, posvečenih Somraku; roman je bil »uredniški izbor« časopisa New York Times, najboljša knjiga leta po izboru revije Publishers Weekly, za zdaj je najboljša knjiga desetletja po izboru spletne prodajalne Amazon, na seznamu najbolj vročih knjig revije Teen People ter med desetimi naj knjigami za mlade (in med desetimi za tiste, ki neradi berejo) ameriške Zveze knjižnic. Prevedli so jo v več kot 20 svetovnih jezikov. Somrak, prvi film po uspešni knjižni seriji Stephenie Meyer, je v kinematografe prišel novembra 2008; oboževalci so ga že željno pričakali.


  • 28.05. 17:30
  • 30.05. 09:10
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala