Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Čarli in tovarna čokolade
Siromašni deček dobi priložnost obiskati čudežno tovarno čokolade s čudnim lastnikom
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena8/10

Čarli in tovarna čokolade

Charlie and the Chocolate Factory

, 2005., ZDa, Velika Britanija, 115 min.
7.7
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Čarlie je reven fantič, katerega edina radost v življenju je čokolada. Njegove največje sanje se mu uresničijo, ko zadene vabilo na ogled fantastične tovarne čokolade, ki jo upravlja nenavadni Willy Wonka (Johnny Depp). Toda čarobna notranjost tovarne skriva tudi številne skrivnosti, saj ima Wonka s povabljenimi otroki prav posebne načrte!

Priznani režiser Tim Burton je svojo burno domišljijo prenesel na film v klasiki Roalda Dahla Čarli in tovarna čokolade, ki se vrti okoli čudaškega čokoladarja Willyja Wonke (Johnny Depp) in Čarlija Bucketa (Freddie Highmore), dobrosrčnega fanta iz revne družine, ki živi v senci Wonkine izjemne tovarne.

Skoraj vsak večer je v hiši Bucketov na mizi revna večerja, skodela vodene zeljne juhe, ki jo mladi čarli z veseljem deli skupaj s svojo mamo (Helena Bonham Carter) in očetom (Noah Taylor) ter z obema dedkoma in babicama. Živijo v majhni, razmajani in vlažni stari hiši, ki pa je pola ljubezni. Vsak večer je zadnja stvar, ki jo Čarli vidi skozi okno, mogočna tovarna, nato se pogrezne v spanec in sanja o tem, kakšna je tovarna od znotraj.

Skoraj petnajst let ni nihče videl niti enega delavca, ki bi vstopil ali izstopil iz tovarne, ali pa uzrl samega Willyja Wonko, čeprav se še vedno skrivnostno proizvajajo velike količine čokolade in jih pošiljajo v trgovine po celem svetu.

Nekega dne objavi Willy Wonka presenetljivo sporočilo. Odprl bo vrata svoje slave tovarne in razkril "vse njene skrivnosti in čarovnije" petim otrokom, ki bodo našli zlate vstopnice, skrite v petih naključno izbranih čokoladicah Wonka.

Vsi v Čarlijevi družini bi bili neznansko srečni, če bi jo dobil, vendar so možnosti skoraj nične, saj si lahko privoščijo le eno čokoladico na leto, za njegov rojstni dan. Po celem svetu začnejo odmevati novice o otrocih, ki so našli zlate vstopnice, zato je Čarlijevo upanje vsak dan manjše. Nato se zgodi nekaj neverjetnega. Čarli najde denar na zasneženi ulici, zato takoj odhiti v najbližjo trgovino, kjer kupi čokoladico. Ko jo odpre, se zablešči zlata barva. Zadnja vstopnica. Čarli bo odšel v tovarno! Njegov dedek Joe (David Kelly) je tako vesel, da skoči iz postelje, kot bi spet imel dvajset let, in se takoj spomni srečnih časov, ko je še delal v tovarni, preden je Willy Wonka za vedno zaprl njena vrata. Družina se odloči, da ga bo dedek Joe spremljal na tej enkratni pustolovščini.


  • 29.04. 09:41
  • 14.05. 15:35
  • 15.05. 06:00
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala