Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Mona Lisa
Po zaporu drobni kriminalec postane voznik elitne prostitutke, v katero se zaljubi
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Mona Lisa

MONA LISA

, 1986., Irska, 100 min.
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Eden od ključnih filmov v preporodu britanskega filma v 1980-ih, "Mona Lisa", je superiorno napisan, virtuozno režiran in briljantno odigran film, pravo malo remek-delo. Nepozabna vloga romantičnega kriminalca je velikemu B. Hoskinsu (Črni petek za gangsterje) prinesla nagrade BAFTU, Zlati globus, nagrado na canneskem filmskem festivalu ter nominacijo za Oskarja za najboljšo moško vlogo ter številna druga priznanja.

Mali kriminalec George (B. Hoskins) zapusti zapor po odsluženju sedemletne kazni. Takoj po izhodu George obiskuje bivšo ženo, da bi videl svojo hči, vendar ona ne želi imeti z njim ničesar. George se nastani pri starem prijatelju Thomasu (R. Coltrane). Smatra, da mu gangsterski šef Denny Morthwell (M. Caine) dolguje uslugo, ker je samo zaradi njega gulil zaporniško kazen. Odpravi se, da bi ga poiskal, vendar uspe priti samo do njegovega pomočnika, ki mu ponudi delo voznika elitne prostitutke Simone (C. Tyson). Neotesani in prostodušni George in veličastna Simone se težko prenašata, vendar lepa in kljubovalna prostitutka vozniku sčasoma postane všeč ... 

Irski režiser Neil Jordan je eden od najbolj zanimivih režiserjev svetovne kinematografije v zadnjih 30 letih. Eden od filmov, ki se jim lahko zahvali za takšen status, je vsekakor tudi kriminalistični ljubič "Mona Lisa." Razpoloženi Jordan je iz številnih sodelavcev izvlekel največ, kar je lahko, tako, da je vloga elitne prostitutke Simone življenjska vloga britanske igralke C. Tyson. 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala