Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Gothika
Kriminalna psihologinja se sama znajde v psihiatričnem oddelku ženske kaznilnice
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena7/10

Gothika

Gothika

, 2003., ZDA, 98 min.
GothikaGothikaGothikaGothikaGothika
6.5
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Utečeni zakon in lagodno življenje kriminalne psihologinje dr. Mirande Grey sta srhljivo ogrožena po skrivnostnem srečanju z mlado neznanko, ki jo pahne v nočno moro, kakršne si ni mogla predstavljati niti v najbolj divjih sanjah.

Sijajna in ugledna kriminalna psihologinja dr. Miranda Grey (Halle Berry) je strokovnjakinja, ki ve, kaj je racionalno. Kaj je logično. Kaj je razumno. Pod vodstvom svojega moža (Charles S. Dutton), ki je vodja administracije psihiatričnega oddelka ženske kaznilnice Woodward, Miranda zdravi nevarno motene paciente, kot je Chloe (PENÉLOPE CRUZ), izjemno karizmatična morilka, katere izpovedi o satanističnem mučenju je razsodna zdravnica označila zgolj za psihotične blodnje paranoičnega uma. A Mirandina utečeni zakon in lagodno življenje sta srhljivo ogrožena po skrivnostnem srečanju z mlado neznanko, ki jo pahne v nočno moro, kakršne si ni mogla predstavljati niti v najbolj divjih sanjah. Ko se po pošastni nesreči Miranda prebudi, pretreseno ugotovi, da so njenega moža umorili - krvava sled pa vodi naravnost k njej. Ne more si predstavljati, da bi brez pravega razloga lahko zagrešila tako brutalno dejanje zoper moškega, ki ga je ljubila in občudovala.

Miranda se nenadoma znajde ujeta v Woodwardu ob izjemno neuravnovešenih pacientkah, ki jih je včasih zdravila z metodično distanco. Ker se dotične noči ne spominja - ima samo razdrobljene vizije o srhljivo skrivnostnem dekletu - zdravničino vedenje postane vse bolj nepredvidljivo. Na njene trditve o nedolžnosti njen nekdanji kolega Dr. Pete Graham (Robert Downey Jr.) gleda kot na začetek padca v brezno norosti. Sicer sočustvuje z njo, a ta skeptični sodelavec ima tudi sam težave. Ker se mora bolj kot na dejstva zanašati na nagone, Miranda začne verjeti, da jo je obsedla nadnaravna sila, ki se je odločena maščevati na račun njene zdrave pameti. Ko jo Chloe vleče vse globlje v njen lastni osebni pekel, se mora Miranda odločiti, ali je vse bližje norosti... ali resnici.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala