Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Atentat na Richarda Nixona
Zgodba o človeku, ki ga težnja k izpolnitvi ameriških sanj privede do poskusa atentata...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Atentat na Richarda Nixona

THE ASSASSINATION OF RICHARD NIXON

, 2004., ZDA, 92 min.
Atentat na Richarda NixonaAtentat na Richarda NixonaAtentat na Richarda NixonaAtentat na Richarda NixonaAtentat na Richarda NixonaAtentat na Richarda NixonaAtentat na Richarda NixonaAtentat na Richarda Nixona
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ta pretresljiva in mučna psihološka in socialno-politična drama je navdahnjena z resnično zgodbo in življenjem Samuela L. Bickea, ki je nameraval izvršiti atentat na Richarda Nixona.

Domneva se, da je bil Bicke prvi v zgodovini, ki je ugrabil letalo z namenom, da ga uporabi kot samomorilsko eksplozivno napravo. Film je prejel posebno priznanje ameriških kritikov za izvrstnost v filmskem svetu, nominiran pa je bil tudi za nagrado spodbujanja demokracije, ki jo podeljuje Ameriško združenje političnega filma.

Sam Bicke (S. Penn) živi ločeno od svoje žene in hčerke, saj ga žena noče vzeti nazaj k sebi. Brez družine je izgubljen. Sreče nima tudi v poslovnem svetu: dela v trgovini s pohištvom, kjer se vsak dan sooča z šefom Jonesom (J. Thompson). Njegov edini prijatelj je temnopolti Bonny (D. Cheadle), s katerim skušata zagnati posel z avtomobilskimi gumami.

Bicke verjame v resnico in jo pričakuje tudi od ljudi okrog sebe, a povsod naleti na hinavščino. Spozna, da so najbolj uspešni tisti, ki najbolje lažejo, njihov edini motiv pa je denar. V svetu konkurence in tekmovanja se on preposto ne znajde in spoznava, da svet ne bo nikoli pripadal ubogljivim, temveč vedno le nasilnežem. V istem času v svojem nagovoru ameriškemu narodu predsednik Nixon poudarja, da je ravno tekmovalni duh tisto, kar spodbuja napredek...

 


 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala