Moj TV - TV Program za 200+ kanala
007 - Zlato oko
J.Bond rešuje svet pred katastrofo potem ko močno satelitsko orožje pride napačne roke
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena8/10

007 - Zlato oko

James Bond 007: GoldenEye

, 1995., ZDA,Velika Britanija, 130 min.
007 - Zlato oko007 - Zlato oko007 - Zlato oko007 - Zlato oko
7.5
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Nesmrtni karakter slavnega pisatelja Iana Fleminga je ničkolikokrat dokazal, da ni večjega jamstva za celovečerno filmsko zabavo, režiser Martin Campbell pa je tokrat karakteristike tega vohunskega seriala izkoristil brez omejevanja in tako ustvaril fantastično akcijsko zabavo. In ne pozabite, M je ženska - Judi Dench!
Poznate priimek, poznate ime, poznate številko. On je Bond, James Bond, tajni agent 007, vendar vam bo njegov obraz mogoče manj znan - "Zlato oko" je prvi film o Jamesu Bondu s slavnim Pierceom Brosnanom v naslovni vlogi. Oborožen neusahljivimi količinami prepoznavnega britanskega šarma in smisla za humor se je Brosnan že  prvem nastopu dokazal kot pravi naslednik legendarnih predhodnikov in takoja opravičil zaupanje producentov, ki so mu isto službo namenili tudi v naslenjih treh Bondih.

Vešči agent se vrača s počitnic, da bi rešil svet pred katastrofo, ki mu preti potem ko smrtonosno satelitsko orožje pade v napačne roke. Bond pohiti v Rusijo iskat ukradeno kodo za GoldenEye, do takrat nevideno vesoljsko orožje, ki lahko izstreli v smer Zemlje elektromagnetni pulz dovolj velik za uničevanje velikih površin. No, tokrat ima Bond za nasprotnika nekoga še bolj nevarnega od povprečnih zlikovcev, to pa je odpadniški agent 006, Alec Trevelyan (Sean Bean), katerega ženejo leta vzajemnega sovraštva. Trevelyanova sodelavka je prekrasna Xenia Onatopp (Famke Jannsen), nemilostna morilka s katero ima Bond ima neporavnane račune.

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala