Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Možje časti
Resnična zgodba o afroameričanu, ki želi postati najboljši potapljač mornarice
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Možje časti

Men of Honor

, 2000., ZDA, 129 min.
Možje častiMožje častiMožje častiMožje časti
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film Možje časti zaznamuje priznana ekipa tako pred, kot tudi za kamero. Po scenariju Scotta Marshalla je Smith Tillman uprizoril življenje in kariero junaka afroameriškega boja za enakopravnost v drugi polovici 20. stoletja. Poleg Goodinga pomembne vloge zaigrajo še R. De Niro, Leslie W. Sunday, A. Ellis in dobitnik emmyja H. Holbrook.

Bodi najboljši, mu je rekel njegov oče in Carl si je te besede dobro zapolnil. Ko se pridruži mornarici, Carl najprej dve leti piše na stotine pisem, preden mu odobrijo njegovo prošnjo, da se pridruži šoli potapljanja. Carlov trener Billy Sunday v svoji ekipi noče niti Carla, niti njegovih velikih ambicij.

Sunday, priznani šef mornariških potapljačev, katerega problematična osebnost je legendarna ravno tako kot njegovi uspehi, brezmilostno trpinči in izziva Carla v pričakovanju, da se bo zlomil in odnehal. A Carl ima drugačne načrte, njegov cilj je jasen - nihče mu ne bo preprečil, da postane potapljač v mornarici, niti Billy Sunday. Leta kasneje, ko zaradi nesreče Carl postane invalid, se s Sundayem nepričakovano začneta družiti.

Ker nikoli ne zamudi priložnosti, da bi spremenil obstoječi sistem, uporniški častnik pomaga Carlu urediti mornariško birokracijo in preboleti izgubo noge. Preden ga upokojijo, želi Carl prejeti cenjen naslov - Master Diver i Master Chief, najvišji rang v mornarici.

Med afroameričani se je v drugi polovici devetdesetih pojavila nova zvezda - Cuba Gooding, Jr., ki je ameriško in kmalu zatem tudi svetovno slavo dosegel z nastopom v športni drami "Jerry Maguire" (1996), za katero je dobil oskarja. Z njim sta Denzel Washington in Will Smith končno dobila enakopravnega kolega. V naslednjih letih je Cuba Gooding Jr. zaigral v samih velikih uspešnicah.

Film je bil nominiral za grammy, za najboljšo glasbo (skladatelj Mark Isham) in najboljšo pesem ("Win").

 

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala