Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Prežeči tiger, skriti zmaj
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena6/10

Prežeči tiger, skriti zmaj

CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON

, 2000., CHINA, 120 min.
Prežeči tiger, skriti zmajPrežeči tiger, skriti zmajPrežeči tiger, skriti zmajPrežeči tiger, skriti zmajPrežeči tiger, skriti zmajPrežeči tiger, skriti zmaj
6.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Na Kitajskem v 19. stoletju se bo mojster borilnih veščin umaknil v življenje v meditaciji. Svoj meč, legendarno Zeleno usodo, zaupa prijateljici, da bi ga varovala, vendar orožje še isto noč ukradejo. Začne se lov na izgubljeni meč.
Film z oskarjem nagrajenega režiserja Anga Leeja, sijajno pravljična zgodba, polna pesniških podob in mitoloških prispodob, prinaša epsko ljubezensko zgodbo nasproti človeški izdaji in častihlepju po moči. Kitajski zvezdnik Yun-Fat Chow upodobi legendarnega mojstra borilnih veščin Li Mu Baia, ki ima dovolj nenehnega bojevanja in se namerava umakniti v spokojno življenje v meditaciji. Svoj meč, bajeslovno Zeleno usodo, zaupa svoji prijateljici in skrivni ljubezni Yu Shu Lien, da bi ga predala v varstvo krajevnega guvernerja. Vendar orožje še isto noč ukradejo in prva med osumljenci je Jantarna Lisica, zloglasna ubežnica in zločinka. Nekoč je umorila Lijevega učitelja, zdaj pa prevzame vlogo materinskega lika in učiteljice za mlado in dovzetno guvernerjevo hčer Jen Yu. Pod mentorstvom pretkane Lisice ta zavrne dogovorjeno poroko in postane tudi sama zamaskirana ubežnica ter neustrašna bojevnica. Njen prehod v mračni svet zločincev se zaplete s prihodom izobčenca Loja, njene nekdanje ljubezni. Lov za Zeleno usodo prinese nepozabne, mistične spopade, ki kljubujejo zakonom težnosti, ter nestvarne podobe starodavne Kitajske, kjer bosta večni boj med dobrim in zlim ter iskrena ljubezen za vselej spremenila življenja Lija in Yu ter Jen in Loja.
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala