Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Čas za ubijanje
Zgodba o sodni drami temnopoltega moškega, ki je vzel pravico v svoje roke
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena8/10

Čas za ubijanje

A Time to Kill

, 1996., ZDA, 149 min.
Čas za ubijanjeČas za ubijanjeČas za ubijanjeČas za ubijanje
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Čas za ubijanje predstavlja sodno dramo in boj za pravico človeka, ki živi v mestecu z izrazitimi rasnimi predsodki. V mestecu v Mississippiju se kar naenkrat znajdejo gruče aktivistov, medijska norost in brutalni neredi, mlada pravnika pa se odločita rešiti človeka, obsojenega na smrt, ker se je maščeval zaradi posilstva svojega otroka.

Napeta drama, nastala po romanu Johna Grishama, v osrčje zgodbe postavlja sojenje človeku, ki se je odločil vzeti pravico v svoje roke.
 

Potem ko zakon in red ni kaznoval zločinca, se Carl Lee Hailey (Samuel L. Jackson) odloči vzeti pravico v svoje roke in kaznuje posiljevalca svoje 10-letne hčerke. V takem primeru je pričakovati, da bo oče deležen sožalja in razumevanja, a težava je, ker sta Carl in njegova hči temnopolta, posiljevalec pa je belec. Vse skupaj se dogaja v Mississippiju, ki je znan po rasističnem opredeljevanju in segregaciji. Situacija je še hujša, ker lokali KKK, ki ga vodi Freddie Lee Cobb (Kiefer Sutherland), postaja vse bolj popularen. Ko Hailey za svojega branilca izbere Jakea (Matthew McConaughey), novinca v odvetniškem poslu, izgleda da mu ni rešitve. A Jake poišče nasvet pri svojem profesorju prava Lucienu Willbanksu (Donald Sutherland).

Kaj storiti, kadar je pravica slepa, zločinec pa uživa na svobodi? To je ključno vprašanje odlične kriminalistične drame, ki jo je ustvaril izkušeni Joel Schumacher (Batman in Robin, Batman za vedno, Fantom iz opere,...) po istoimenskem romanu popularnega Johna Grishama, ki se je proslavil s Firmo in Klientom.


 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala