Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ruska hiša
Britanska tajna služba vplete založnika v preiskavo o beležkah z ruskimi skrivnostmi
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena6/10

Ruska hiša

THE RUSSIA HOUSE

, 1990., ZDA, 122 min.
Ruska hišaRuska hišaRuska hišaRuska hiša
6.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ruska hiša, špijonski triler z množico dramskih elementov je posnet po bestselerju Johna le Carréja, najbrž enega izmed najbojših pisateljev vohunskih romanov v zadnjih tridesetih letih. Roman je v scenarij adaptiral slavni dramatik Tom Stoppard, zaradi tega niti malo ne čudi kirurška preciznost dramske strukture in obilja fantastičnih dijalogov, katere je režiser Fred Schepisi oblikoval v ta fascinanten film.

Med potekom književne konference britanskemu založniku prodajo tri beležke ki naj bi vsebovale mnoge ruske vojaške skrivnosti. Britanska tajna služba želi prevjeriti resničnost navedb in na misijo pošlje založnika Barleya Blaira (Sean Connery), ki ima mnogo izkušenj z Rusi in Rusijo. Čeprav je pripravljen pomagati ima Barley probleme z avtoritetami zaradi česar sevečkrat skrega z nadrejenimi. To pa mu nikakor ne bo pomagalo ko bo ugotovil da seje  zapletel v veliko bolj nevarno igro kot je bilo za pričakovati.

V začetku devetdesetih se je "Ruska hiša" pozicionirala kot eden od vzornih žanrovskih naslovov a vendar se imitatorjem ni uspelo približati kvaliteti tega filma. Velike zasluge za to gedo seveda zvezdni igralski zasedbi, ki jo vodi legendarni Sean Connery, z asistenco dive Michelle Pfeiffer ter sposobnih karakternih epizodnih igralcev kot so Roy Scheider, J.T. Walsh ali Klaus Maria Brandauer.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala