Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Državniške igre
V javnosti poteka boj med politiki in novinarji, oboji pa potrebujejo drug drugega
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena8/10

Državniške igre

State of Play

, 2009., ZDA, 127 min.
Državniške igreDržavniške igreDržavniške igreDržavniške igreDržavniške igre
7.5
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film je osnovan na BBC-jevi mini seriji z istim naslovom, v njem pa skuša skupina raziskovalnih novinarjev skupaj z detektivi rešiti brutalen umor kongresnikove ljubice. “Dobri novinarji nimajo prijateljev, samo vire.” — Cameron Lynne, urednica The Washington Globe

V politiki poteka neprekinjena šahovska partija med politiki, ki skušajo pridobiti ali ohraniti položaj, in novinarji, ki hočejo razkrinkati korupcijo, ki spremlja neovirano oblast. Obe nasprotni skupini povezuje dejstvo, da so odvisni drug od drugega.

Cal McAffrey je izkušen novinar v Washingtonu, ki se odločno loti razpletanja skrivnosti na videz nepomembnega umora. A izkaže se, da nič ni tako preprosto. Celo nasprotno, da je skrivnost zapletena in prepletena z najvišjimi političnimi vrhovi. V srcu igre se znajde uspešen mlad in obetaven kongresnik Stephen Collins, ki je obenem predsednik odbora za nadzor nad porabo proračunskih sredstev za obrambo. Videti je, da njegova zvezda svetlo žari na političnem nebu, dokler njegova mlada pomočnica ne umre in sproži plaz dogodkov, ki razkrijejo dolgo zatajevane resnice.

McAffrey, razpet med prijateljstvo s Collinsom in novinarskim čutom, ki mu nalaga, da mora priti resnici do dna, zabrede v zaroto, ki grozi, da bo spodkopala same temelje politične hierarhije. Pot, ki jo je film opravil od odkupa filmskih pravic do snemanja na washingtonskih ulicah je prav tako zavita in zapletena kot politični triler. Začelo se je z enkratno zasnovo pisca Paula Abbotta, avtorja izjemno uspešne in med kritiki hvaljene miniserije, ki jo je l. 2003 predvajal BBC. Kmalu po premieri maja 2003 so se začeli pogovori za odkup pravic za celovečerni film.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala