Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Zvezdne steze
Prvo potovanje vesoljske ladje Enterprise
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena7/10

Zvezdne steze

Star Trek 11

, 2009., ZDA, 127 min.
Zvezdne stezeZvezdne stezeZvezdne stezeZvezdne stezeZvezdne steze
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Začenja se največja pustolovščina vseh časov, neverjetna zgodba o mladi posadki na krstni vožnji na krovu najbolj tehnološko izpopolnjene ladje dotlej - USS Enterprise. Na poti, ki jo zaznamujejo optimizem, spletke, smeh in nevarnost ...

Začenja se največja pustolovščina vseh časov, neverjetna zgodba o mladi posadki na krstni vožnji na krovu najbolj tehnološko izpopolnjene ladje dotlej - USS Enterprise. Na poti, ki jo zaznamujejo optimizem, spletke, smeh in nevarnost, se morajo novi rekruti spopasti s podlim nasprotnikom, ki iz maščevanja ogroža vse človeštvo. Usoda galaksije leži v rokah zagrizenih tekmecev, rojenih na povsem različnih svetovih. James Tiberius Kirk (Chris Pine) je kmečki fantič, ki neizmerno rad krši zakon in je vedno v iskanju adrenalinskih pustolovščin, obenem pa rojeni vodja. Drugi, Spock (Zachary Quinto), odrašča na Vulkanu, kjer je zaradi mešane krvi odrinjen med vrstniki in tarča pomilovanja starejših.

Zato je dovzeten za burna čustva, ki jih Vulkanci zatirajo že generacije. Obenem je neizmerno bister in zagret študent, ki kot prvi svoje vrste doštudira na Akademiji Zvezdne flote. Kirk in Spock si ne bi mogla biti bolj različna. Toda v iskanju odgovora, kdo sta in kaj lahko nudita svetu, se kmalu znajdeta skupaj na akademiji. Toda različna, kot sta si, enega žene ognjevita strast, drugega pa hladna logika, postaneta tudi zagrizena nasprotnika, ki obenem drug drugega občudujeta, oba pa si prizadevata biti med redkimi izbranci na najsodobnejši ladji, ki se še ni podala na krstno potovanje - USS Enterprise.

Posadki poveljuje kapitan Christopher Pike (Bruce Greenwood). Na krovu se jim pridružijo zdravnik Leonard “Bones” McCoy (Karl Urban), mož, ki bo postal glavni ladijski strojnik, Montgomery “Scotty” Scott (Simon Pegg), častnica za zveze Uhura (Zoë Saldana), Krmar Sulu (John Cho) in 17-letni čudežni deček Čekov (Anton Yelchin). Vse čaka neizprosen ognjeni krst, iz katerega se bodo porodili zvestoba, tovarištvo, drznost in duhovitost, ki jih bodo za vedno povezali. Kirk in Spock se na prvi skupni odpravi soočita z neizogibno usodo - med njima se mora splesti težko verjetno, vendar možno zavezništvo, da lahko drzno popeljeta posadko, kamor ni šel še nihče.

V več kot 40-letni zgodovini, ki je zaznamovala številne generacije gledalcev, so si “Zvezdne steze” prislužile kultni položaj v sodobni kulturi. In še po toliko letih uspešno upodabljajo človekovo očaranost z vesoljem in željo seči po zvezdah


  • 03.05. 13:20
  • 06.05. 09:40
  • 06.05. 22:00
  • 11.05. 00:10
  • 12.05. 17:10
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala