Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Reka poje mi
Resnična zgodba o dveh bratih, katerih življenji se po koncu mature popolnoma spremenita
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Reka poje mi

A River Runs Through It

, 1992., ZDA, 123 min.
Reka poje mi Reka poje mi Reka poje mi Reka poje mi Reka poje mi
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Reka poje mi je film, nominiran za kar tri oskarje v režiji ameriškega režiserja in igralca Roberta Redforda, ki je nastal po predlogi polavtobiografskega romana Normana Macleana.

Normanov (C. Sheffer) in Paulov (B. Pitt) oče (T. Skerrit) je bil strog duhovnik, ki je svoja sinova učil o življenju med ribolovom na reki. Norman je bil poslušen in ni imel težav z iskanjem lastnega smisla, za razliko od Paula, ki je nekega dne enostavno prenehal loviti ribe na način, ki jima ga je predstavil oče. Takrat je Norman ugotovil, da Paula zanima umetnost.

Leta so minevala in Norman je bil sprejet na kolidž, Paul pa je ostal doma ob reki. Ko se je Norman vrnil z diplomo, je Paul še vedno sedel ob reki v iskanju tiste popolne ribe. Delal je pri časopisu, preveč popival in zapravljal denar na igrah na srečo ter preživljal čas z dekleti iz vaške krčme. A ne glede na to, zabaven, neposlušen in svoboden Paul uspe materi in očetu narisati smeh na obraz za razliko od Normana...

Film je osvojil oskarja za kamero in bil nominiran za glasbo in scenarij. Robert Redford je bil kot režiser nominiran za zlati globus. Z le devetimi filmi je Redford pridobil ugled kot režiser in že v letu 1980 osvojil svojega prvega oskarja za režijo. Večina njegovih filmov so drame, posnete po knjižnih predlogah, v katerih pokaže izjemno občutljivost za odnose med ljudmi, znotraj družin in družbeno akcijo.




 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala