ponedeljek, 03.04.2023 17:15
Podjetno naprej
Podjetnica Anita Šumer je v zadnjih 11 letih poskrbela za pravi razmah peke z drožmi pri nas in v svetu. Je samoukinja; kruh z drožmi je začela peči, ker njen mož zaradi zdravstvenih težav ni smel uživati pekovskih izdelkov s kvasom, a je kmalu ugotovila, da je to pravi posel zanjo. Njeni videoposnetki peke in krašenja kruha so na družbenih omrežjih in na spletu dosegli že več kot 40 milijonov ogledov. Vabijo jo na pekovske delavnice po vsem svetu, je tudi avtorica treh knjig o peki z drožmi, ki so prevedene v pet jezikov. Za svojo zadnjo knjigo Umetnost krašenja kruha je lani na Švedskem prejela prestižno nagrado Best of the Best, za najboljšo kuharsko knjigo leta, ki velja za oskarja na področju kuharskih knjig. Prvo mesto si je prislužila v konkurenci 1558 knjig iz več kot 200 držav.