Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Dokumentarec o Cobainu bo »The Wall« nove generacije
Brett Morgen, režiser dokumentarnega filma o preminuli pop ikoni, se nadeja uspeha.
9. januar 2013

Dokumentarec o Cobainu bo »The Wall« nove generacije

Režiser Brett Morgen upa, da bo njegov dokumentarec o Kurtu Cobainu, na katerem dela že nekaj let, predstavljal »The Wall« nove generacije, kot je povedal v intervjuju za NME, v katerem je opisal tudi ambiciozen obseg tega projekta.

Morgena je k snemanju filma, ki raziskuje življenje pokojnega frontmana skupine Nirvana, med drugim nagovorila tudi Courtney Love, projekt pa je po petih letih načrtovanja končno zaživel. Morgan je pred kratkim režiral tudi dokumentarec legendarnih Rolling Stonesov z naslovom Crossfire Hurricane.

»Kurt je bil živa kontradicija. Lahko je bil iskren in čustven, a hkrati ironičen in sarkastičen. Bil je sladek in kisel. Bil je neverjetno duhovit in film mora izražati njegov duh,« je povedal Morgan.

Čeprav Cobainova zapuščina temelji na njegovi glasbi, Morgen upa, da bo v filmu uspel prikazati tudi nekatere njegove druge umetniške težnje.

»Stvar je v tem, da ljudje morda ne vedo, da je bil on tudi neverjetni vizualni umetnik in je za sabo zapustil bogato zakladnico stripov, slik in tudi odličnih filmov,« je še dodal Morgen in film opisal kot »mešanico animacije in žive akcije«.

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Povezane novice
Novice
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala