Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Artemis Fowl na filmskem platnu
Walt Disney studio je objavil, da intenzivno delajo na filmski adaptaciji ene najbolj prodajanih otroških knjig Artemis Fowl, avtorja Eoina Colferja.
1. avgust 2013

Artemis Fowl na filmskem platnu

Na scenariju intenzivno dela Michael Goldenberg (Harry Potter in Feniksov red). Film bo produciral stari maček Harvey Weinstein, Robert de Niro in Jane Rosenthal pa naj bi bila izvršna producenta.

Artemis Fowl je 12 letni deček, ki je milijonar, vrhunsko izobražen in kriminalni genij. Fant je odkril, da obstajajo prave vile in je odločen, da se dokopa do bogate odkupnine za eno izmed njih. Ne ve pa, da je ugrabil posebno vilo Holly Short, pripadnico posebne vilenske policijske enote in da vile niso prijazna bitja iz pravljic, ampak so precej nevarne.

»Z popolnim ravnotežjem med misterijem, avanturo in družinsko tematiko je Artemis Fowl idealna izbira za Disney. Zelo se veselimo sodelovanja s Harveyem na tem zanimivem projektu.« je izjavil predsednik za produkcijo pri Walt Disneyu Sean Bailey.

Harvey Weinstein pa je iskreno izjavil: »Če bi mi pred petimi leti rekli, da bom delal s Disneyem, bi rekel da se vam je zmešalo. Vendar se je vse poklopilo in vesel sem , da bom ponovno sodeloval z Alanom. To je poseben projekt in ni boljšega studia od Disneyevega za snemanje filma, ki bo zanimiv tako starim kot mladim.«

Avtor knjig Eoin Colfer je poudaril, da serija govori o Artemisovem odraščanju in se ne strinja z vzporednicami s Harry Potterjem, ampak pravi da je to »Umri pokončno z vilami«

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala