Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Smrtne obljube
Temna skrivnost privede mlado Londončanko v nevaren svet ruske mafije
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena9/10

Smrtne obljube

EASTERN PROMISES

, 2007., Velika Britanija, Kanada, ZDA, 100 min.
Smrtne obljubeSmrtne obljubeSmrtne obljubeSmrtne obljubeSmrtne obljubeSmrtne obljube
9.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
"Smrtne obljube", film kultnega kanadskega režiserja Davida Cronenberga (Zgodovina nasilja, Muha, Skenerji), je odlična kriminalka, katero lahko opišemo kot mešanico med trilerjem in gangsterskim filmom. Izvrstno režiran, s sijajno dinamiko in senzibilnostjo, nam film nazorno prikazuje današnje probleme v katere so vpleteni priseljenci iz vzhodne Evrope.

Nikolaj je brezobziren in skrivnosten član ene najbolj zloglasnih mafijskih družin v Londonu. Njegovo skrbno in prikrito življenje v družbi ogrozi Anna, ki nič hudega sluteče naleti na dokaz, ki lahko ogrozi obstoj Nikolaja kot tudi njegove mafijske združbe.

Skrivnostni in karizmatični Rus Nikolai Luzhin je voznik pri eni izmed najbolj razvpitih londonskih kriminalnih družin. Glava družine, pripadnice mafijske bratovščine Vory V Zakone, je Semyon, lastnik luksuzne restavracije. Njegov sin je nasilni in izzivalni Kirill, ki pa je veliko bolj navezan na Nikolaija kot na lastnega očeta.

Nikolai se uspešno izogiba težavam, ki ga obdajajo, toda ko spozna porodničarko Anno Khitrovo, se njegovo življenje zaplete. Anno močno prizadene tragična zgodba najstnice, ki umre pri porodu. Odloči se, da bo poiskala dojenčkove sorodnike, pri tem pa si pomaga z dekletovim dnevnikom, napisanem v ruščini. Kljub opozorilom svojega strica Stepana ne odneha in kmalu nenamerno prekriža pot Voryjem.

Nikolai se nenadoma znajde med dvema ognjema. Na preizkusu je njegova zvestoba. Na eni strani je družina, ki bo storila vse, da prikrije resnico, na drugi pa Anna, ki se vztrajno podaja v vse večje težave. Komu lahko sploh zaupa? V usodni verigi prevar in umorov, ki zaznamujejo družino in temačne predele Londona, so v nevarnosti mnoga življenja, tudi njegovo.


  • 25.04. 23:55
  • 05.05. 23:25
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala