Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Viggo Mortensen o tem, zakaj ni zaigral v Hobitu
Igralec, ki si je svetovno slavo prislužil z vlogo Aragorna, je razkril pravi razlog za zavrnitev vloge v Hobitu.
1. junij 2013

Viggo Mortensen o tem, zakaj ni zaigral v Hobitu

Da bi si zagotovil čim večjo publiciteto za svoj najnovejši film, je Viggo Mortensen uporabil posebno formulo, ki zagotavlja uspeh: pričel je govoriti o Aragornu, Gospodarju prstanov in Hobitu.

Spomnimo, pred časom je igralec trdil, da v Hobitu ne bo ponovno upodobil Aragorna zato, ker mu omenjena vloga ni bila ponujena, zdaj pa je razkril, da jo je v resnici zavrnil iz razloga, ker lik Aragorna sploh ni omenjen v knjižni predlogi.

Njegova zavrnitev ponovne vloge v filmih Petra Jacksona torej izhaja iz altruizma. »Pred začetkom snemanja v letu 2008 so me producenti vprašali, ali sem zainteresiran za vlogo Aragorna. Vprašal sem jih, ali se zavedajo, da se ta lik sploh ne pojavi v knjigi ter da med obema knjižnima deloma obstaja časovna luknja, ki obsega kar 60 let?!?«

A te moralne dileme očitno niso zmotile njegovega kolega Elijaha Wooda, ki se je v Hobitu za kratek čas pojavil v vlogi Froda Bagginca, že od prej pa je znano tudi, da bo Orlando Bloom repriziral vlogo Legolasa. Oboževalci knjig in filmov so glede tega povedali, da hobiti in vilinci tako ali tako živijo dlje od ljudi, zato je njun nastop v Hobitu povsem upravičen.

V teh dneh sicer po različnih mestih po svetu poteka premiera Mortensenovega novega filma v španskem jeziku Todos tenemos un plan / Everyone Has a Plan.

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Povezane novice
Novice
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala