Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Svetovna premiera Hobita
Okrog 100 tisoč Novozelandcev je lahko pozdravilo igralce dolgo pričakovanega filma Hobit: Nepričakovano potovanje.
30. november 2012

Svetovna premiera Hobita

Okoli 100.000 Novozelandcev je na svetovni premieri prvega dela trilogije v Wellingtonu pozdravilo igralce filma Hobit: Nepričakovano potovanje. Rdeča preproga v dolžini 500 metrov se je vila skozi središče Wellingtona, medtem ko je letalo s podobami likov iz filma pristalo tik nad kinom Embassy, kjer se je premiera dogajala.

Britanski igralec Martin Freeman, ki je upodobil Hobita, je povedal, da je režiser Peter Jackson v filmu Hobit: Nepričakovano potovanje opravil resnično neverjetno delo.

»Morda je celo boljši od Gospodarja prstanov,« je povedal Freeman. Premiere se je udeležila skoraj celotna igralska zasedba, vključno s Cate Blanchett, Eliahom Woodom, Andyjem Serkisom in drugimi. Jackson je med drugim povedal, da je izredno nenavadno intenzivno delati na nekem projektu dve leti, nato pa ga deliti s preostalim svetom.

Kot poseben gost se je tiskovne konference pred premiero udeležil tudi James Cameron, ki v svoji počitniški hiši v Novi Zelandiji pripravlja nove projekte. Povedal je, da Hobit zaradi snemalne tehnologije, ki jo vključuje, vnaša revolucijo v »sedmo umetnost«.

Čeprav je precej neobičajno, da mesto, ki je tako zelo oddaljeno od Hollywooda, gosti premiero enega najbolj pričakovanih filmov leta, je ta odločitev vseeno razumljiva, saj je Jackson na Novi Zelandiji praktično ustvaril filmsko industrijo s tem, ko je tam snemal Gospodarja prstanov in zdaj še Hobita.

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala