Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Moja nebesa
Duh ubitega dekleta poskuša odpeljati svojo družino na pravo pot
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Moja nebesa

The Lovely Bones

, 2009., ZDA/Velika Britanija/Nova Zelandija, 135 min.
Moja nebesaMoja nebesaMoja nebesaMoja nebesaMoja nebesa
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Filmska ekipa, ki stoji za eno najuspešnejših filmski franšiz v zgodovini - Gospodarjem prstanov - se je ponovno zbrala, da bi posnela nov spektakel, fantastično dramo Moja nebesa. Deklico Susie je odlično odigrala Saoirse Ronan, ki je bila nominirana za oskarja, njene starše pa sta upodobila Mark Wahlber in dobitnica oskarja Rachel Weisz. V ostalih vlogah se pojavljajo Susan Sarandon, ravno tako oskarjevka, in dobitnik zlatega globusa Stanley Tucci.

Vprašanje, kako je biti mrtev, je tisto, na katerega verjetno nikoli ne bomo imeli zadovoljivega odgovora. To pa ne pomeni, da se bodo književniki in ostali umetniki prenehali truditi. Enega od poskusov upodobitve posmrtnega življenja je predstavljal tudi roman The Lovely Bones (Moja nebesa) ameriške pisateljice Alice Sebold iz leta 2002, ki motiv, precej pogost v današnji popkulturi, obdeluje iz nenavadne perspektive. Potem, ko je roman postal bestseler, je postalo jasno, da bo prišlo do hollywoodske adaptacije.

Zgodba se odvija leta 1973 v malem mestecu v Pennsylvaniji, kjer 14-letna Susie Salmon (Saorsie Ronan) živi s starši ter mlajšim bratom in sestro. Njeno brezskrbno otroštvo je brutalno prekinjeno, ko jo v posebej zgrajeno jazbino privabi njen sosed George Harvey (Tucci). Susie kmalu potem odkrije, da ni več živa, oziroma, da je umrla kot žrtev Harveyevih bolnih nagonov. Potem zavrača prehod na "drugo stran" in namesto tega kot duh leti po svetu, na katerega nima več nikakršnega vpliva. Tako ne more preprečiti razpada zakona svojih staršev, niti pomagati policijskemu detektivu Fenermanu (Imperioli), da reši njen umor). Medtem pa njena mlajša sestra Lindsey (McIver) zraste in tako postane predmet Herveyevega zanimanja.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala