Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Harry Potter in Svetinje smrti - 1. del
Končni dvoboj med dvema legendama čarovniškega sveta...
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena7/10

Harry Potter in Svetinje smrti - 1. del

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

, 2010., Velika Britanija/ZDA, 146 min.
Harry Potter in Svetinje smrti - 1. delHarry Potter in Svetinje smrti - 1. delHarry Potter in Svetinje smrti - 1. delHarry Potter in Svetinje smrti - 1. delHarry Potter in Svetinje smrti - 1. del
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Sedma in zadnja pustolovščina v seriji filmov o mladem čarovniku z naslovom Harry Potter in Svetinje smrti je bil težko pričakovan filmski dogodek, ki se je razpredel v dve celovečerni deli. Prvi del se začne, ko se Harry, Ron in Hermione podajo na nevarno odpravo, da bi izsledili in uničili skrivnost Mrlakensteinove nesmrtnosti – Skrižvnov.

Čisto sami in brez napotkov profesorjev ali zaščite s strani Dumbledorja se morajo trije prijatelji bolj kot kdajkoli prej zanesti eden na drugega. Toda Temne sile med njimi jih lahko razdvojijo. Hkrati je čarovniški svet postal nevarno prizorišče za vse sovražnike Gospodarja teme. Vojna, ki so se je vsi dolgo bali, se je začela; Mrlakensteinovi Jedci smrti so se dokopali do oblasti na Ministrstvu za čaranje ter celo na Bradavičarki.

Zdaj ustrahujejo in v ječo pahnejo vsakega, ki jim morda nasprotuje. A tisto, kar še vedno iščejo, je za Mrlakensteina najbolj dragoceno: Harry Potter. Izbranec je postal preganjanec, Jezdeci smrti ga morajo namreč privesti pred Mrlakensteina – in to živega. Harryjevo edino upanje je, da najde Skrižvne, preden Mrlakenstein najde njega.

A med iskanjem sledi naleti na staro in skorajda pozabljeno zgodbo: na legendo o Svetinjah smrti. Če se izkaže, da je legenda resnična, lahko da Mrlakensteinu vsemogočno moč, ki si je tako želi. Harry se ne zaveda, da je bila njegova prihodnost že davno določena tistega usodnega dne, ko je postal »fant, ki je preživel«. Zdaj se bliskovito približuje nalogi, na katero se je pripravljal od dne, ko je prvič stopil na Bradavičarko: spopadu z Mrlakensteinom.

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala