Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Mesto greha
Film spremlja nekaj različnih zgodb v mestu, polnem nasilja in zločina...
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena9/10

Mesto greha

SIN CITY

, 2005., ZDA, 124 min.
Mesto grehaMesto grehaMesto grehaMesto grehaMesto grehaMesto grehaMesto grehaMesto greha
9.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Zgodba se dogaja v mestu, ki ga naseljujejo vsega hudega vajeni prebivalci, ki so pokvarjeni, razočarani nad življenjem in ljudmi. Nekateri pravijo, da je temačno, drugi surovo, tretji ga imenujejo svoj dom. Sprijeni policisti, seksa vešče ženske, brezobzirni kriminalci. Nekatere žene maščevanje, drugi hlepijo po odrešitvi. In potem so tu nekateri, ki si želijo vsakega po malem.

Frank Miller in Robert Rodriguez sta z izjemno ustvarjalno močjo in inovativnostjo iztrgala zgodbe Mesta greha naravnost iz stripa. Nato sta s strogim in brezkompromisnim digitalnim načinom združila elementarne urbane zgodbe o zgubah, herojih in privlačnih ženskah na platno, ne da bi izgubila stripovski izgled in pretrgani ritem. Mesto greha je oživelo skozi svetlobo in senco s pomočjo odrezanih dialogov, stilizirane igre in vizualne inovativnosti.

Osrednja zgodba spremlja Marva (Mickey Rourke), kiklopskega uličnega pretepača in moškega, katerega vrsta je že zdavnaj izumrla. Njegov način bivanja na tem svetu je bil od nekdaj le njegov in od nikogar drugega. V zanikrno hotelsko sobo popelje božansko lepotico Goldie, toda naslednjega jutra jo v postelji ob sebi najde umorjeno. Zdaj čisti mesto, da bi maščeval njeno smrt in izgubo edinega žarka ljubezni, ki ga je kdaj okusilo njegovo srce.

Nato je tu zgodba Dwighta (Clive Owen), zasebnega preiskovalca in fotoreporterja, ki se vztrajno trudi pustiti težave za seboj, čeprav se ga te držijo kot klop. Ko skuša zaščititi nemočno točajko, usmeri nasilje k ženskam Starega mesta. Ko tam ubijejo pokvarjenega in sprijenega policaja, se Dwight ne ustavi pred ničemer, da bi le obvaroval prijateljice med vladaricami noči...


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala