Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Harry Potter in kamen modrosti
Z odkritjem svojih čarobnih moči, Harry prične svojo avanturo na čarovniški akademiji
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

Harry Potter in kamen modrosti

Harry Potter and the Philosopher's Stone / Harry Potter and the Sorcerer's Stone

, 2001., ZDA, Velika Britanija, 152 min.
Harry Potter in kamen modrostiHarry Potter in kamen modrostiHarry Potter in kamen modrostiHarry Potter in kamen modrosti
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
To je zgodba prvega romana avtorice J.K. Rowling o pustolovščinah najbolj priljubljenega čarodeja na svetu, ki je osvojil domišljijo bralcev vseh starosti po vsem svetu. Med številnimi kandidati, ki so želeli prevzeti vlogo režiserja, je bil izbran Chris Columbus, ki se je že nekaj časa navduševal nad Harryjem Potterjem in se prav tako ni hotel oddaljevati od knjige. Avtorico je celo povabil k sodelovanju pri ustvarjanju filma. Film so v celoti posneli v Angliji in izbrali samo britanske igralce.

Harry Potter se je sprijaznil s tem, da mora živeti z Dursleyjevimi: z neprijaznim stricem Vernonom, brezčutno teto Petunijo in razvajenim bratrancem Dudleyjem. Sprijaznil se je celo s tem, da mora spati v shrambi pod stopnicami. Staršev se ne spomni, teta in stric pa o njiju ne najdeta lepe besede. Harry nima nobenega razloga, da bi se posebno veselil svojega 11. rojstnega dneva. Kot ponavadi ne pričakuje ne voščil, ne daril, ne slavja. Toda tokrat je drugače. Presenetijo in razveselijo ga skrivnostna pisma, naslovljena nanj, ki jih spremlja sova, vendar jih stric vztrajno uničuje. Ker pisma ne nehajo prihajati, nazadnje stric odpelje družino nekam, kjer jih nihče ne bo mogel najti, toda načrt se mu ne posreči. Izsledi jih orjaški velikan Hagrid, ki je besen, ker sta Dursleyjeva nečaku prikrivala resnico. Harryju razkrije skrivnost, ki mu spremeni življenje: Harry je čarovnik! Izkaže se, da so bila pisma vabilo na legendarno Bradavičarko, akademijo za čarovnike in čarovnice. Harry izve še, da njegova starša, velika čarovnika, nista umrla v prometni nesreči, kot sta mu natvezila teta in stric, ampak ju je umoril zlobni čarovnik, Harryju pa ni mogel priti do živega. Na njegovem čelu je ostala le brazgotina v obliki strele.
Harry ne okleva in se z veseljem poda na železniško postajo, kjer na skrivnem peronu devet in tri četrtine ujame ekspresni vlak na Bradavičarko, zapusti svet bunkeljnov, se pridruži vrstnikom s podobnimi talenti in se poda nepredstavljivim pustolovščinam naproti. Spoprijatelji se s Hermiono Granger in Ronom Weasleyjem. Bradavičarka je prekrasen kraj, kjer odkrije svoje neverjetne sposobnosti ter konèno najde dom in družino.


  • 01.05. 09:32
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala