Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Mlada leta
Zgodba o razuzdanih najstnikih in njihovih nebrzdanih srednješolskih zabavah
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

Mlada leta

Dazed and Confused

, 1993., ZDA, 103 min.
Mlada letaMlada letaMlada letaMlada leta
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Bil je zadnji dan šole leta 1976. Dan, ki ga razuzdani najstniki ne bi nikoli pozabili, če jim ne bi spomina kazile neverjetne količine droge in alkohola, ki jim je skoraj skuril možgane. Gre za čisto uživanje v enem najboljših filmov o srednješolskih nebrzdanih zabavah in odraščanju.

Piše se leto 1976 in zadnji dan pouka v srednji šoli Lee High School v malem mestu v Teksasu. Starejši učenci pripravljajo tradicionalni "krst" brucev. Randall "Pink" Floyd (Jason London) je zvezdnik srednješolskega nogometa, ki je pod prisego, da ne bo pil, ker je vsem najpomembnejša osvojitev prvenstva, in vodja skupine, ki rada ponižuje mlade učence. Pred maltretiranjem uspe za kratek čas pobegniti Mitchu Kramerju (Wilec Wiggins), ki kmalu postane vodja upora proti zlobnim starejšim učencem kot je Fred O'Bannion (Ben Affleck), ki še posebej uživa v svojem početju. Med bojem se nekateri zaljubijo, seksajo, prvič poskusijo drogo, se napijejo do nezavesti in počnejo vse smešne in poredne stvari.

Režiser Richard Linlater, ki sedi na periferiji hollywoodske zveri v Austinu, Teksasu, je že režiral nekaj odličnih filmov, kot so Slacker, Pred svitom in pravo malo remek delo No Walking Life iz leta 2001. Zanimivo je, da so Mlada leta izstrelila kar nekaj odličnih mladih igralcev in bodočih filmskih zvezd. Slučajno srečanje s producentom Donom Phillipsom v hotelskem baru v Austinu, kjer je Matthew McConaughey študiral pravo na Univerzi Teksasa, mu je čez noč odprlo vrata Hollywooda.

V filmu se pojavi tudi Ben Affleck, ki je kasneje ustvaril zavidljivo kariero in je za razliko od McConaugheya znal igrati tudi v tako imenovanih neodvisnih filmih. Milla Jovovich ravno tako igra v filmu, ki je bil proglašen za enega najboljših in najbolj smešnih filmov o srednji šoli in odraščanju.

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala