Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Gospodar vojne
Film temelji na resničnih dogajanjih na področju svetovne trgovine z orožjem...
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena8/10

Gospodar vojne

Lord of War

, 2005., Francija/ZDA, 122 min.
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film Gospodar vojne (Lord of War) raziskuje malo znano posledico hladne vojne: ogromna količina orožja iz držav, ki so nastale iz bivše Sovjetske zveze, je nenadoma postala dostopna za prodajo državam v razvoju (zlasti Afriki), kar je trgovcem z orožjem omogočilo, da so zaslužili bajno bogastvo. Eden izmed njih je Yuri Orlov (Nicolas Cage), ki se je rodil v Ukrajini pred razpadom Sovjetske zveze. Njegova družina je emigrirala v Ameriko, pri tem pa so lažno navedli, da so židovskega porekla.

Glede na to, da 'morajo ljudje vedno jesti', njegovi starši odprejo košer restavracijo v Brighton Beachu, New York. Tu mladi Yuri zagleda žensko svojih sanj – lepotico Avo Codrovo (Bridget Moynahan). A Ava ga sploh ne opazi. Yuri, razočaran nad svojim življenjem in delom v družinski restavraciji, je nekega dne priča strelskemu incidentu med skupinama ruske mafije. Srečen, da je odnesel celo kožo, ugotovi, da je njegova usoda v izpolnjevanju neke druge človeške potrebe – potrebe po orožju.

Mlajšega brata Vitalyja (Jared Leto) prepriča, da se mu pridruži v preprodaji orožja, svojo nišo v ilegalnem trgovanju z orožjem pa najdeta v trgovanju z državami, katerih režimi so pod sankcijami. Njuni odjemalci so različne vojske, edina stvar, ki se lahko kosa z Yurijevo lakoto po orožju, pa je njegova lakota po seksu. Eden njegovih najboljših odjemalcev je Andre Baptiste, okrutni diktator in samooklicani predsednik Liberije. Toda Yuri mora biti vedno korak pred stalno grožnjo, ki visi nad njim v obliki konkurenčnega trgovca z orožjem Simona Weisza in odločnega Interpolovega agenta Jacka Valentina (Ethan Hawke)...


  • 11.05. 01:50
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala