Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Iz pekla
V času viktorijanskega Londona mladi inšpektor preiskuje krute umore prostitutk...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Iz pekla

FROM HELL

, 2001., ZDA, 122 min.
Iz peklaIz peklaIz peklaIz pekla
7.3
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film je posnet po resničnih dogodkih, ki so leta 1888 šokirali London in niso bili nikoli do konca razjasnjeni, zato so v 20. stoletju navdahnili številne režiserje.

Brata Albert in Alan Hughes (Menace II Society, Dead Presidents) sta ekranizirala popularni strip Alana Moora in Eddieja Campbela o Jacku Razparaču in se s tem poklonila verziji, po kateri so bili v umore vpleteni ugledni pripadniki britanske družbe. Turobno atmosfero viktorijanskega Londona so pričarale kulise, izvrstna fotografija Petra Deminga in mesto Praga.

Pet prostitutk skuša zbrati denar za zaščito, ki ga od njih zahtevajo člani Nicholsove tolpe. Njihova šesta prijateljica Ann Crook (J. Page) je našla bogatega ljubimca in ima z njim otroka. Nekega dne Ann izgine, skrivnostni morilec pa začne na posebno okruten način ubijati ostale pripadnice te družbe. Preiskavo vodita inspektor Fred Abberline (J. Depp) in načelnik Peter Godley (R. Coltrane), glede na to, da morilec dobro pozna človeško anatomijo, pa strokovne nasvete iščeta pri znanem kirurgu, siru Williamu Gullu (I. Holm).

Inšpektor Abberline, uživalec opija, absinta in laudanuma, v svojih vizijah vidi žrtve in način umora, ne pa tudi morilca. Ko mu ena od prostitutk, lepa Irka Marry Kelly (H. Graham), začne pomagati pri preiskavi, med njima naklonjenost narašča. Abberline, ki ve, da bi morala biti Marry naslednja žrtev, bo storil vse, da bi ustavil morilca...


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala