Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Prizori v filmu Misija Argo zelo realistični
Človek, ki je bil zaposlen v letalski družbi Swiss Air, je povedal, da film razmere prikazuje zelo realistično.
28. februar 2013

Prizori v filmu Misija Argo zelo realistični

Ben Affleck je za politični triler Misija Argo na letošnji podelitvi oskarjev prejel nagrado za najboljši film, njegova filmska stvaritev pa ni navdušila le članov Akademije filmskih znanosti in umetnosti, temveč tudi gledalce in kritike po vsem svetu.

Glede na to, da je Misija Argo igrani film, si je Affleck lahko dovolil nekolikšno odstopanje od resničnih dogodkov, vendar pa je Heinz Koch, ki je bil v letalski družbi Swiss Air včasih zadolžen za povezave s Teheranom povedal, da film razmere na tamkajšnjem letališču prikazuje zelo realistično.


Vir: http://www.siol.net

Zgodba, ki jo spremljamo v filmu, sicer temelji na resničnih dogajanjih v letih 1979 in 1980, ko je med iransko revolucijo šest diplomantov ušlo iz zasedene ameriške ambasade ter se zateklo h kanadskemu veleposlaniku. CIA je medtem na drugem koncu sveta razmišljala, kako te študente učinkovito rešiti iz države, in na koncu je na videz nemogoča naloga padla v roke strokovnjaka za reševanje Tonyja Mendeza. Slednji je v Teheran odšel kot hollywoodski producent z namenom, da ujete diplomante prikaže kot del filmske ekipe ter jih nato varno odpelje domov.

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala