Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Na festivalu Karlovy Vary navdušil tudi Adria Blues
Tragikomična zgodba scenarista in režiserja Miroslava Mandića je doživela svetovno premiero.
8. julij 2013

Na festivalu Karlovy Vary navdušil tudi Adria Blues

Na Mednarodnem filmskem festivalu Karlovy Vary je premierno projekcijo doživel tudi film Adria Blues režiserja Miroslava Mandića, ki je naravnost navdušil dvorano, polno ljubiteljev filmske umetnosti in kritikov.

Film nam predstavi zgodbo Tonija Riffa, nekdanjega rockerja, ki je zaradi vojne izgubil veselje do ustvarjanja in opustil vse, kar se mu je nekdaj zdelo pomembno. V glavnih vlogah zaigrata Senad Bašić in Mojca Funkl, gre pa za delo slovensko-hrvaško-bosanske koprodukcije.

Adria Blues bo po uspehu na omenjenem filmskem festivalu pot nadaljeval v Puli,  Džečeonu v Južni Koreji, Sarajevi ter Izmirju v Turčiji. Slovensko premiero si bo mogoče ogledati 27. avgusta na Ljubljanskem gradu.

O filmu:
Adria Blues nam prinaša zgodbo generacije ljudi, ki so bili v 90-ih letih prejšnjega stoletja stari toliko, da jih je takratni vrednostni sistem oblikoval, hkrati pa so bili dovolj mladi, da so spremembe sprejemali zelo različno. V glavnih vlogah nastopata nekdanji rocker (Senad Bašić) in njegova soproga (Mojca Funkl), ki se nikakor ne more sprijazniti z dejstvom, da je danes vse drugače...

Vir fotografij: Facebook

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala