Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Sprememba v nominacijah za oskarje
V kategoriji najboljše originalne pesmi je prišlo do napake, zato je bil eden od kandidatov izključen.
30. januar 2014

Sprememba v nominacijah za oskarje

Potem ko so bile pred približno 2 tedni razkrite nominacije za 86. podelitev oskarjev, je bila včeraj objavljena šokantna novica: eden od kandidatov v kategoriji najboljše originalne pesmi je bil izključen!

Akademija le redko umakne svoje nominacije, a tokrat se razlog skriva v nepravilnostih v postopku. Javnost je namreč ob objavi nominacij presenetila novica, da se je med najboljših 5 uvrstila pesem iz ne tako znanega filma Alone Yet Not Alone.

Glede na to, da so le redki dejansko slišali pesem, preden je bila nominirana, je prišlo do preiskave, ki je na koncu pokazala, da je njen skladatelj Bruce Broughton član izvršnega odbora, ki je dobro izkoristil položaj in lobiral za svojo pesem.

Dan po nominacijah so Broughtonu zastavili vprašanje, če se mu zdi prav, da je nominirana njegova pesem, na kar je odgovoril, da ni nikogar nagovarjal k nominaciji, zato se mu ne zdi, da bi karkoli storil narobe.

»Akademija vse potencialne pesmi shrani na en disk in bil sem zaskrbljen, da bo moja pesem po krivici zanemarjena. Nekaterim ljudem sem samo napisal, da naj bodo pozorni tudi nanjo,« je Broughton povedal za Entertainment Weekly.

Kljub vsemu Akademija ne more zaključiti, da so bili njegovi postopki pravilni, zato se je odločila narediti redko potezo in je nominacijo preprosto umaknila. V kategoriji za najboljšo originalno pesem tako ostajajo štirje nominiranci:

- Despicable Me 2
- Her
- Frozen
- Mandela: Long Walk To Freedom

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala