Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Letošnji nominiranci za oskarje se osredotočajo na zgodovino
Za zlate kipce je letos nominiranih veliko filmov, ki obravnavajo ameriško zgodovino.
20. februar 2013

Letošnji nominiranci za oskarje se osredotočajo na zgodovino

Letošnja podelitev najbolj prestižnih filmskih nagrad oskar bo potekala v nedeljo, 24. februarja. V kategoriji najboljšega filma je letos nominiranih devet kandidatov, med njimi pa kar štirje na takšen ali drugačen način obravnavajo določen vidik ameriške zgodovine. Gre za filme 00:30 – Tajna operacija, Misija Argo, Django brez okovov in Lincoln, vsi pa temeljijo na resničnih dejstvih.

V letošnjem fokusu so se tako znašle tematike, kot so suženjstvo, terorizem, politika in vojna, omenjeni filmi pa med drugim tudi dokazujejo, da so te problematike danes še kako aktualne. Kolumnist Pete Hammond je glede letošnjih nominirancev tudi poudaril, da je njihova skupna točka ta, da spodbujajo k razmisleku.


Django brez okovov, vir: www.siol.net

Kljub temu, da so štirje filmi dosegli velik uspeh pri občinstvu, so bili hkrati deležni tudi nemalo kritik, da zgodovino prikazujejo na napačen način. Django brez okovov v režiji Quentina Tarantina je na primer požel val negodovanj, češ da je nespoštljiv do prednikov afroameričanov ter da ameriško suženjstvo prikazuje na neresničen način.

Kakorkoli že, pretekle podelitve oskarjev kažejo, da je bila Akademija vedno naklonjena filmom, ki prikazujejo resnične zgodovinske zgodbe.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala