Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Premiera filma Batler (The Butler) v Koloseju
Biografska drama The Butler bo na rednem sporedu Koloseja od četrtka, 20. februarja dalje.
15. februar 2014

Premiera filma Batler (The Butler) v Koloseju

Zgodba o služabniku, ki je v Beli hiši opravljal delo med leti 1952 in 1986 ...

Biografska drama režiserja Leeja Danielsa, ki je bil leta 2010 nominiran za film Precious 2010, temelji na članku Wila Haygooda, objavljenem v Washington Postu. Gledalcem prinaša zgodbo o temnopoltem Eugeneu Allenu, ki je kot batler delal v Beli hiši vse od leta 1952 pa do 1986, v tem času pa je služil 8 različnim predsednikom.

Film Batler (The Butler) prikazuje zgodbo služabnika v ameriški Beli hiši in temelji na resnični življenjski zgodbi. Temnopolti Cecil najprej preživlja težko otroštvo na plantaži, kasneje pa mu uspe dobiti delo v hotelu v Washingtonu. Po nenavadnem spletu okoliščin se naposled znajde v predsedniški palači, kjer skrbi za predsednike Eisenhowerja, Kennedyja, Johnsona, Nixona, Forda in druge. Tekom svojega dolgoletnega dela na lastni koži doživi dogodke in družbena gibanja, ki so obeležila 20. stoletje …

Igralsko zasebo sestavljajo Forest Whitaker, Oprah Winfrey, John Cusack, David Banner, Mariah Carey, Vanessa Redgrave in drugi, pod scenarij pa se podpisujeta Danny Strong in Wil Haygood.

Več o filmu >>

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala