Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Podelitev nagrad Britanske akademije za film in televizijo
Velika zmagovalca podelitve nagrad bafta v Londonu sta bila filma Misija Argo in Nesrečniki.
11. februar 2013

Podelitev nagrad Britanske akademije za film in televizijo

V Kraljevi operni hiši v Londonu je te dni potekala podelitev nagrad bafta, ki jih podeljuje Britanska akademija za film in televizijo. S štirimi kipci je slavil film Nesrečniki, s tremi nagradami pa mu je sledila Misija Argo. Lincoln, ki je bil sicer nominiran v kar desetih kategorijah, je prejel le eno priznanje.

Na britanski različici filmskih nagrad oskar je režiser Misije Argo Ben Affleck premagal konkurente in med drugim prejel tudi priznanje za najboljšega režiserja, s čimer je zasenčil priznane ustvarjalce, kot so Quentin Tarantino, Kathryn Bigelow in Ang Lee. Misija Argo je sicer slavila še v kategoriji najboljšega filma ter najboljše montaže.

Kipec za najboljšo moško vlogo je za upodobitev ameriškega predsednika Abrahama Lincolna prejel Daniel Day-Lewis, najboljšo žensko vlogo pa je v filmu Ljubezen upodobila Emmanuelle Riva. Kot najboljša stranska igralka je slavila Anne Hathaway, in sicer je nagrado prejela za svojo vlogo v filmu Nesrečniki. Priznanje za najboljšega stranskega igralca je prejel Christoph Waltz za vlogo v filmu Django brez okovov.

Britanska akademija za film in televizijo je za najboljši britanski film določila Skyfall, ki je prejel tudi nagrado v kategoriji najboljše filmske glasbe, za svoje življenjsko delo pa je nagrado bafta dobil Alan Parker.

Foto 1: Ben Affleck, vir: http://www.24ur.com

Foto 2: Daniel Day-Lewis, vir: http://www.24ur.com
 

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala