Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Film Šanghaj tudi na Kitajsko in v ZDA
Celovečerec režiserja Marka Naberšnika bo ta mesec gostoval na festivalih v ZDA in na Kitajskem.
9. april 2013

Film Šanghaj tudi na Kitajsko in v ZDA

Uspešni celovečerni film Šanghaj v režiji Marka Naberšnika bo namreč del programa mednarodnega filmskega festivala v Clevelandu CIFF37, nato pa si ga bo moč ogledati tudi na 3. mednarodnem filmskem festivalu v Pekingu. Oba festivala bosta potekala v aprilu.

V Clevelandu bo Šanghaj predvajan v tekmovalnem programu, in sicer kar trikrat med 12. in 14. aprilom, v Pekingu pa bo Naberšnikov film sodeloval v sekciji Panorama. Tamkajšnjo projekcijo si bo ogledala tudi slovenska veleposlanica Marija Adanja.


Marko Naberšnik, vir: http://www.siol.net

Sicer je za svetovno distribucijo filma Šanghaj zadolžena hiša Breakthrough Entertainment s sedežem v Torontu, ki predstavlja enega največjih kanadskih distributerjev.

Zgodba:

V filmu Šanghaj spremljamo zgodbo osrednjega junaka Lutvija Belmonde Mirga, romskega kralja, ki je ustvaril lastno vas po imenu Šanghaj. Kruh si služi s tihotapljenjem, njegov vpliv pa je vsak dan večji, sploh ko pridobi naklonjenost lokalne policije in politike. Mirga se tako v svojem svetu dvigne nad zakon, ko pa Jugoslavija prične razpadati, tihotapljenje trgovskega blaga zamenja za preprodajo orožja...

Več o filmu >>
 

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala