Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Film Šanghaj prejel glavno nagrado festivala SEE a Paris
Delo Marka Naberšnika si je prislužilo tudi nagrado za najboljšo glasbo, pod katero se podpisuje Saša Lošić.
30. maj 2013

Film Šanghaj prejel glavno nagrado festivala SEE a Paris

Filmski festival SEE a Paris je v francoski prestolnici potekal od 22. do 25. maja, na njem pa so bili prikazani številni celovečerni, dokumentarni, animirani in kratki filmi iz jugovzhodnih evropskih držav.

Film slovenskega režiserja Marka Naberšnika Šanghaj, ki je bil posnet po predlogi Ferija Lainščka, je osvojil glavno nagrado za najboljši film, prislužil pa si je tudi priznanje za najboljšo glasbo, za katero je zaslužen Saša Lošić.


Šanghaj se sicer lahko pohvali že z nagrado za najboljši scenarij na filmskem festivalu v Montrealu ter dvema zlatima rolama, ki ju je prejel s strani Koloseja ter Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev. Do sedaj si ga je ogledalo že kar 47.000 gledalcev.

Vsebina filma:
V Šanghaju spremljamo zgodbo osrednjega junaka Lutvija Belmonde Mirga, romskega kralja, ki je ustvaril lastno vas po imenu Šanghaj. Kruh si služi s tihotapljenjem, njegov vpliv pa je vsak dan večji, sploh ko pridobi naklonjenost lokalne policije in politike. Mirga se tako v svojem svetu dvigne nad zakon, ko pa Jugoslavija prične razpadati, tihotapljenje trgovskega blaga zamenja za preprodajo orožja...

Več o filmu >>

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala