Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Veliki Gatsby bo otvoril letošnji filmski festival v Cannesu
Eden najbolj znanih festivalov v filmskem svetu bo letos v Cannesu potekal med 15. in 26. majem.
13. marec 2013

Veliki Gatsby bo otvoril letošnji filmski festival v Cannesu

V javnost je prišla uradna informacija, da bo 66. filmski festival v Cannesu 15. maja otvoril film Veliki Gatsby režiserja Baza Luhrmanna.

Avstralski režiser se je na omenjenem festivalu nazadnje pojavil v letu 2001, ko je imel njegov film Moulin Rouge tako kot letos čast otvoriti Cannes. »Za vse, ki so sodelovali pri Velikem Gatsbyju, je velika čas otvoriti festival v Cannesu,« je povedal znani režiser, scenarist in producent.



V tej 3D adaptaciji romana F. Scotta Fitzgeralda iz leta 1925 v glavnih vlogah zaigrajo Leonardo DiCaprio kot Jay Gatsby, Spider-Man Tobey Maguire kot Nick Carraway in Carey Mulligan kot Daisy Buchanan.

Omenjeni roman je že doživel nekaj filmskih predelav, do Luhrmannove pa je bila najbolj poznana tista iz leta 1974 v režiji Jacka Claytona in scenarista Francisa Forda Coppole z Robertom Redfordom (Gatsby) in Mio Farrow (Daisy Buchanan) v glavnih vlogah.



Trije od štirih filmov, ki so v zadnjih štirih letih otvorili Cannes, so postali svetovne uspešnice in so bili povsod dobro sprejeti: V višave (Pixar), Polnoč v Parizu (Woody Allen) in Kraljestvo vzhajajoče lune (Wes Anderson). Večjega uspeha ni doživel le Robin Hood Ridleya Scotta iz leta 2010.

Ali bo Veliki Gatsby ponovil ali celo prekoračil uspeh svojih treh festivalskih predhodnikov, bo znano že maja. Svetovna premiera filma je sicer napovedana za 10. maj 2013.

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala