Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Princ z Bel Aira
Dogodivščine neresnega najstnika, ki se preseli k bogatim sorodnikom
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena9/10

Princ z Bel Aira

THE FRESH PRINCE OF BEL AIR

, 1990., ZDA, 0 min.
Princ z Bel AiraPrinc z Bel AiraPrinc z Bel AiraPrinc z Bel Aira
8.9
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ta kultna humoristična serija niti dvajset let po premieri ne jenja zabavati in spravljati v smeh publike, ki istočasno najde v poučni zgodbi o potrebi po premgovanju razlik in vzpostavljanju tolerance veliko matriala za razmišljanje. Seveda pa so to le dodatni okraski avtorjev, katerih namer je striktno prvovrstna televizijska zabava.

Zaskrbljena zaradi njegove neresnosti pošlje mama sina Willa (Will Smith) živet k teti Vivian (Janet Hubert-Whitten) in njeni družini v kalifornijski Bel-Air da bi se tam naučil odgovornosti. Vendar se že na prvi skupni večerji, na kateri prisostvujejo pripadniki smetane, pokaže da življenjski nazori Willa in banksovih niso niti približno podobni. Stric Philip (James Avery) insistira da Will obleče frak Will pa se na večerji pojavi v ulični, reperski obleki. Kulturni šok, ki ga v stiku s popolnoma drugačno družbo doživlja Will je enak tudi za njegovo novo družino, samo obrnjenega predznaka.

In če je nesporazume z odraslimi lahko pojasniti pa je popolnoma nejasno kako se lahko prave vojne dogajajo znotraj generacije - Willova sestrična in bratranec kot da sta iz drugega osončja. Enajstletna Ashley (Tatyana Ali) gre v šolo v uniformi, 23 letna prelepa Hilary (Karyn Parsons) je popolna odvisnica od šopinga, Carlton (Alfonso Ribeiro) pa je preprosto preveč konzervativen za Willove pojme. Vendar se bodo Will in Baksovi skozi množico čudnih dogodivščin spoprijateljili in zbližali, na koncu pa celo vzljubili., družina je namreč le ena, pa čeprav so vsi njeni člani popolnoma različni.

Dnaes je Will Smith nedvomno eden od največjih hollywoodskih zvezd, igralec, ki se je dokazal tako v komičnih kot resnih dramskih vlogah zato je še večje zadovoljstvo videti kako je izgledal kot šarmanten in karizmatičen mladenič. V tej seriji je Will preprosto sijajen zato se sploh ne gre čuditi da ga ta vloga v največji meri definira še danes vsaj takrat, ko je govora o zabavljaškem delu njegove persone.

Seveda pa za uspeh in kvaliteto serije ni zaslužen Will sam saj igralsko zasedbo tvorijo sami dobri komiki, ki se v vseh 148 epizodah šestih serij obmetavajo izvrstnim huomrejm, gegi in nebverjetnimi situacijami. Vsi ti elementi serije so premišljeni in izvedeni z obilico navdiha pa zaradi tega ne gre dvomiti da je čas za še eno uživanje v avanturah Princa z Bel-Aira.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala